Menu
Ook B2 geeft voorsprong weg tegen Vitesse

Ook B2 geeft voorsprong weg tegen Vitesse

Het was al weer een paar weken geleden, voor de winterstop, dat de Mannen van de B2 hun laatste competitie wedstrijd speelden. Deze zaterdag dus een thuiswedstrijd tegen de geel-zwarten uit Arnhem die nog niet vergeten waren dat wij bij de uitwedstrijd tegen Vitesse vijf maal het net wisten te vinden.

Ajax B2 - Vitesse/AGOVV B2 (2-2)

Vitesse had zich goed voorbereid en wist het ons lastig te maken maar daarmee konden zij niet verhinderen dat bij het inschenken van de thee Ajax al een keer had gescoord. In de basis stonden opnieuw twee C junioren; (3) Carel Eiting en (2) Timothy Fosu-Mensah die het uitstekend hebben gedaan. Moeiteloos draaiden zij mee in deze wedstrijd alsof zij hier gewoon al jaren bijhoorden, twee Mannen om in de gaten te houden ....!

In de tweede helft liep het aanvankelijk gesmeerd, Ajax veelvuldig aan de bal, goede combinaties vanuit de laatste linie met afwisselend een lange bal en een terechte tweede goal.

Tot ......10 minuten voor het einde van de wedstrijd, wij werden wat naïef en speelden daardoor onnodig de bal veelvuldig achteruit terwijl de Ajax-kracht vooral vooruit dreigend is. En dat had Vitesse goed in de gaten, een slimme goal zorgde plots voor een 1-2 en terwijl de helft van de Mannen nog in gedachte waren hoe dit kon was het binnen een minuut al via een ongelukkige eigen Ajax-voet 2-2. Doodzonde dat wij op deze wijze twee punten laten liggen maar tegelijkertijd, en daar gaat het om, wel weer een paar goede lessen geleerd.