Menu
Ook Barcelona op AEGON Future Cup

Ook Barcelona op AEGON Future Cup

De voorbereidingen voor de AEGON Future Cup zijn al in volle gang. De derde editie wordt in 2012 wederom tijdens de Paasdagen gehouden. Het internationale toernooi voor B-junioren wordt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april op de Toekomst gespeeld. FC Barcelona heeft als tweede club zijn deelname toegezegd.

Naast FC Barcelona zijn ook gastheer Ajax B1 en FC Bayern München van de partij tijdens de AEGON Future Cup. Twee jaar geleden deed Barça U-17 ook mee. Binnenkort speelt Ajax A1 tegen een groot deel van dat team. In januari treffen de A-junioren van Ajax en Barcelona elkaar in de kwartfinales van de NextGen Series.

De AEGON Future Cup is een uniek toernooi waar jonge spelers de mogelijkheid krijgen zichzelf, als speler en met hun elftal, te meten met het niveau van andere topclubs in de wereld. De organisatie doet er alles aan om de grote clubs met hun Onder 17-team naar Amsterdam te halen om met onder andere Ajax B1 de strijd aan te gaan.

Dat de Future Cup grote talenten verwelkomt, mag duidelijk zijn. Zo werd Davy Klaassen tijdens de eerste editie uitgeroepen tot beste speler. En onlangs, iets meer dan anderhalf jaar na het toernooi, debuteerde hij al in de UEFA Champions League op het hoogste niveau.

Houd de website in de gaten voor meer nieuws over de komende editie van de AEGON Future Cup.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst