Menu

Ook ''Beloften'' hervatten training

Dinsdagochtend hebben de 'Beloften', zoals Ajax 2 wordt genoemd, weer de training hervat. Onder leiding van Jan Olde Riekerink werkten de kampioenen een aantal oefeningen in hoog tempo af.

Op het trainingsveld stonden negen spelers, onder wie nieuweling Ruud Kras. De aankoop van Volendam, die wist dat hij bij de beloften zou beginnen, hoopt zo snel mogelijk door te stromen naar de A-selectie.

Stekelenburg en Obodai ontbraken nog vanwege het WK -20 dat zij deze maand speelden in Argentinië. Valencia en Bechan misten de eerste training vanwege blessures. Om uiteenlopende redenen lieten ook Verbist, Mofokeng en Quansah verstek gaan.

De doelstellingen van de beloften luidt hetzelfde als vorig jaar. "Doelstelling één is natuurlijk het opleiden van spelers. Dit is heel tastbaar, omdat zoveel mogelijk spelers naar het eerste moeten doorstromen. Verder willen we zover mogelijk komen in de Amstel Cup. We moeten in ieder geval de eerste ronde overleven. Tegen Huizen, Ado '20 of Volendam zijn we zeker niet kansloos."

De nummer één van vorig jaar zal dit seizoen proberen de landstitel te prolongeren. "Hoe langer je in de competitie mee kunt doen, hoe leuker de competitie blijft. En hoe meer je aan de eerste doelstelling, opleiden, toekomt. We gaan voor de eerste plaats!" stelde een zelfverzekerde Olde Riekerink.