Menu
Ook Boussoufa lid van Academy Club

Ook Boussoufa lid van Academy Club

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Anderlecht kwam de Ajax Academy Club bijeen in de Amsterdam ArenA. Een reünie van oud-spelers, die minstens zes jaar in de jeugdopleiding hebben gevoetbald, waarvan een jaar op de Toekomst. Na afloop kreeg ook Mbark Boussoufa, een van de uitblinkers bij Anderlecht, zijn certificaat.

Uiteraard ontbrak Boussoufa voor de wedstrijd bij het officiële moment. Toen stond hij al op veld voor zijn warming-up. Ook Jeffrey Sneijder en Nando Rafaël waren niet aanwezig. Rafaël staat op het punt vader te worden en Sneijder zat vast in de sneeuw.

Maar vele anderen waren er wel. Bijvoorbeeld Erik Piket; negen jaar jeugdopleiding en nu speler bij de Dijk. En Boy Waterman, keeper bij ADO Den Haag, maar ook liefst zeven jaar jeugdspeler van Ajax geweest.

Dat het een echte reünie betrof, bleek wel uit de openingszin van hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink bij het weerzien van oud-speler Lesley Las van Bennekom. ,,Wat ben jij groot geworden", sprak Olde Riekerink, die Lesley nog als twaalfjarige had meegemaakt.

Van alle jeugdspelers die er waren, speelt er momenteel nog eentje bij Jong Ajax. Doelman Marco Bizot, al acht jaar Ajacied, kreeg zijn certificaat.

De Ajax Academy Club komt jaarlijks bijeen tijdens een wedstrijd van Ajax. Op die bijeenkomsten worden nieuwe certificaten uitgereikt en kunnen de leden met elkaar bijpraten en ervaringen uitwisselen.

Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De nieuwe leden van de Ajax Academy Club krijgen hun certificaat uitgereikt. De nieuwe leden van de Ajax Academy Club krijgen hun certificaat uitgereikt.