Menu
Ook Cvitanich terug op de Toekomst

Ook Cvitanich terug op de Toekomst

De selectie van Ajax keerde maandag na een goede trainingsweek in De Lutte terug op Amsterdamse bodem. Bij de groep ook Dario Cvitanich. De Argentijn meldde zich na een verhuurperiode bij Boca Juniors weer op de Toekomst.

De groep van Frank de Boer wordt steeds completer. De Ajax-trainer mist alleen nog de internationals Gregory van der Wiel, Lasse Schöne (zij sluiten volgende week maandag aan) en Christian Eriksen (23 juli). De youngsters Mitchell Dijks en Viktor Fischer draaiden ook vandaag het programma mee van Ajax 1. De spelers kregen zaterdag na afloop van Emmen – Ajax (0-5) te horen dat zij voorlopig bij de selectie mogen blijven.

Als er een extra speler nodig is, trekt De Boer zelf nog even een hesje aan. Als er een extra speler nodig is, trekt De Boer zelf nog even een hesje aan.

Net als altijd nam conditietrainer Björn Rekelhof de Ajacieden mee voor de warming-up, waarna enkele stevige spieroefeningen volgden. Pas daarna was het tijd voor de bal, maar daaraan namen Miralem Sulejmani en Ruben Ligeon nog geen deel. Ligeon werd zaterdag wegens lichte knieklachten uit voorzorg gespaard. In het razendsnelle positiespelletje met twee vrije spelers – zowel het gele als oranje team mocht de bal naar hen spelen – trok ook trainer Frank de Boer een hesje aan. Hij wisselde de rol van vrije man per spelletje af met Theo Janssen.

De training eindigde met een scherp partijtje, waaraan Derk Boerrigter nog niet deelnam. Ook Dario Cvitanich, Daley Blind en Ricardo van Rhijn waren elders op het veld bezig met een programma.

Dinsdag is de training van Ajax openbaar. Frank de Boer en zijn team zijn vanaf 10:30 uur aan het werk te zien op de Toekomst.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Pim van Dord houdt Miralem Sulejmani en Ruben Ligeon fit. Pim van Dord houdt Miralem Sulejmani en Ruben Ligeon fit.
Dario Cvitanich meldde zich volgens afspraak weer bij Ajax. Dario Cvitanich meldde zich volgens afspraak weer bij Ajax.
Viktor Fischer kreeg zaterdag te horen dat hij voorlopig bij de A-selectie blijft. Viktor Fischer kreeg zaterdag te horen dat hij voorlopig bij de A-selectie blijft.