Menu
Ook de Ajax-jeugd trapt weer af

Ook de Ajax-jeugd trapt weer af

Exact een week nadat Jong Ajax aan de voorbereiding begon, rolt de bal ook weer voor Ajax A1. Maandagochtend sprak trainer Fred Grim zijn nieuwe lichting Ajacieden voor het eerst toe op de Toekomst. Aan de eerste training - met de A1 is Ajax' eerste jeugdploeg weer gestart - ging een bijzonder ritueel vooraf.

Hoofdsponsor AEGON en (vooral) adidas spelen voorname rollen in dat jaarlijks terugkerende ritueel. Zoals altijd in de aanloop naar een nieuw voetbalseizoen ligt alle Ajax-kleding in de gymzaal van de Toekomst te wachten op de Ajacieden. Het beeld wordt bepaald door hoog opgestapelde dozen vol adidas-schoeisel en 'vers' bedrukte trainingskleding met AEGON erop. Jeugdspelers melden zich in de zaal, ontvangen de nieuwste kleding waarop een korte passessie volgt. Vooral de nagelnieuwe adidas-kicksen moeten natuurlijk perfect zitten. Alleen bij een goede pasvorm kunnen de spelers optimaal presteren in het seizoen 2011-2012.

De Ajacieden uit de A1 zijn de eerste jeugdspelers die beginnen met de voorbereiding. In de komende weken keren ook de overige jeugdelftallen langzaam maar zeker terug op het sportcomplex van Ajax.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Ronald de Boer assisteerde trainer Fred Grim bij de eerste training van de A1. Ronald de Boer assisteerde trainer Fred Grim bij de eerste training van de A1.
De nieuwste lichting talenten van de A1 loopt zich warm. De nieuwste lichting talenten van de A1 loopt zich warm.
Wat aan de training vooraf ging: het uitreiken van nieuwe adidas-kleding. Wat aan de training vooraf ging: het uitreiken van nieuwe adidas-kleding.
De Ajacieden wachten op de allernieuwste voetbalkleding. De Ajacieden wachten op de allernieuwste voetbalkleding.
Even passen... en dan eindelijk weer het veld op! Even passen... en dan eindelijk weer het veld op!