Menu
Ook fotoshoot voor de prijzen

Ook fotoshoot voor de prijzen

Nadat alle spelers en trainers al eerder waren gefotografeerd, volgde deze week een fotoshoot voor de acht verschillende soorten door Ajax gewonnen prijzen.

Het staatsieportret van de prijzen. De KNVB Beker, de Europa Cup 1, de UEFA Cup, de kampioensschaal, de Europa Cup voor bekerwinnaars, de Europese Super Cup, de Wereld Beker en de Johan Cruijff Schaal keurig op een rij. Het staatsieportret van de prijzen. De KNVB Beker, de Europa Cup 1, de UEFA Cup, de kampioensschaal, de Europa Cup voor bekerwinnaars, de Europese Super Cup, de Wereld Beker en de Johan Cruijff Schaal keurig op een rij.
Met beleid worden de prijzen stuk voor stuk met zorg en liefde uit hun vitrine getild. Met beleid worden de prijzen stuk voor stuk met zorg en liefde uit hun vitrine getild.

Het is geen regelmatige gebeurtenis dat de prijzen uit hun museumvitrine worden gehaald. Het is ook geen routineklusje, want de prijzenkast is zwaar beveiligd. Dus moet er een gespecialiseerd bedrijf komen om dat met kunde uit te voeren. De aanleiding voor de kortstondige verhuizing is dat er van elke prijs een gelikte foto gemaakt moet worden. Die acht foto's, want zoveel verschillende prijzen won Ajax tot nu toe, komen manshoog in de gang bij de kleedkamers. ,,Zodat de tegenstanders direct als ze de deur van hun kleedkamer uitkomen, die gewonnen prijzen zien", legt Thijs Lindeman uit.

Toevallige bezoekers van het museum boften. Want het had zomaar kunnen gebeuren dat diegene op de foto kon met de door voetballers zo begeerde bekers. 's Avonds was alles weer normaal. De bekers leverden hun verworven vrijheid weer in en staan vanaf nu weer voor maanden achter glas. Nieuw zijn natuurlijk de recent gewonnen KNVB Beker en de in augustus gewonnen Johan Cruijff Schaal. Ook die hebben al een plaatsje in het museum gekregen.

Met zorg wordt de plaats gekozen waar de Cup der Cups het beste uitkomt. Met zorg wordt de plaats gekozen waar de Cup der Cups het beste uitkomt.

Het museum is een bezoekje waard.
Het Ajax Museum is gevestigd in de Amsterdam Arena, Arena Boulevard 29, Amsterdam Zuid-Oost. De openingstijden zijn van 1 april - 30 september ma t/m vr 9.30 tot 18.00 uur, za en zo 10.00 - 17.00 (niet tijdens wedstrijden op zondag); 1 oktober-31 maart ma t/m za van 10.00 tot 17.00 uur, zo. alleen op koopzondagen (niet tijdens wedstrijden op zondag).