Menu

Ook Frank de Boer succesvol

Voor Barcelona (4-0 tegen Leeds) waren drie van de vier goals van Nederlandse makelij. Frank de Boer deed niet onder voor broer Ronald, die dinsdag voor Glasgow had gescoord. Frank maakte woensdag de 2-0 in het eerste treffen in de Champions League, uit een schitterende vrije trap. ,,We hadden er dinsdag tijdens de training op geoefend'', keek de verdediger terug. ,,Rivaldo maakte er een van de tien, ik zes van de tien. Toen we de vrije trap kregen, keken we elkaar even aan. Hij zei: neem jij 'm maar.''

Zo maakte De Boer zijn eerste doelpunt uit een vrije trap voor Barcelona. Normaliter zijn die voorbehouden aan Rivaldo. Patrick Kluivert, nog maar net hersteld van een voetblessure, behoorde tot de uitblinkers.

Na rust bepaalde hij persoonlijk de eindstand op 4-0. Landgenoot Phillip Cocu begon in de basis, maar moest elf minuten na rust door een forse aanslag van Smith aangeslagen het veld uit. Verdediger Michael Reiziger bleef met een voetblessure aan de kant, maar zat wel op de bank. (Bron: ANP)