Menu
Ook Galatasaray op LG Amsterdam Tournament

Ook Galatasaray op LG Amsterdam Tournament

Het Turkse Galatasaray SK van coach Erik Gerets is de derde club, naast AFC Ajax en Manchester United FC, die zal gaan strijden om de winst in het LG Amsterdam Tournament. De wedstrijden worden op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus 2006 gespeeld in de Amsterdam ArenA.

Galatasaray, de succesvolste club van Turkije, keert na drie jaar terug op het LG Amsterdam Tournament. In 2003 behaalden de roodgelen, met destijds oud-Ajacied Frank de Boer in de gelederen, een derde plaats achter Ajax en Internazionale uit Milaan. The International Event Partnership (IEP) verwacht de laatste deelnemer binnenkort bekend te kunnen maken.

De club uit Istanboel staat mede symbool voor de enorme groei van het Turkse voetbal. Het was immers de nationale ploeg van Turkije met een grote delegatie Galatasaray-spelers die als een van de smaakmakers kleur gaf aan het WK in Japan en Korea in 2002. Het hoogtepunt uit de geschiedenis van Galatasaray is ongetwijfeld de winst van de UEFA Cup in 2000, toen de Turken de torenhoge favoriet Arsenal versloegen.