Menu

Ook goed nieuws voor Jelle

Hoewel hij niet met de groep kon meetrainen vandaag, zal deze donderdag 16 januari 2003 zich niet als een donkere dag in het hoofd van Jelle van Damme nestelen. Vanmorgen kreeg hij namelijk van een vriend een sms dat hij is uitgenodigd voor het A-elftal van de Rode Duivels. Toen er vervolgens ook nog een sms van Luc Nilis overheen kwam, die hem met zijn uitverkiezing feliciteerde, was de stemming in hotelkamer Van Damme/Sneijder opperbest.

,,Dat ik ben uitgenodigd is wel een reden om te gaan vieren”, vond de met smeer besmeurde Belg. Van Damme dankte die smeervlekken aan de fietsketting van David Mendes da Silva. De huurling had zijn nette (trainings)pak aan en kon zelf niet zijn vingers vies maken. Dat deed Van Damme wel voor hem. Want zijn dag kon toch al niet meer stuk. ,,Het stond al op teletekst dat ik was gekozen voor het A-elftal. Ik wist wel dat ‘ze’ er al een tijdje mee bezig waren, maar nu is het zover. Dat is toch mooi. Ik kreeg van Luc Nilis dat sms'je met een felicitatie. Ik zie hem regelmatig omdat hij ook vaak meegaat met de Belgische teams.”

Definitief is de selectie pas op 4 februari. ,,Maar de bondscoach (Aimé Antheunis, red.) heeft al tegen diverse journalisten gezegd dat ik erbij zit. Die journalisten belden mij vanmiddag weer allemaal…”