Menu
Ook Jong Ajax gaat er weer tegenaan

Ook Jong Ajax gaat er weer tegenaan

Twee weken nadat Ajax 1 de voorbereiding begon, stond maandagmiddag Jong Ajax voor het eerst na de vakantie weer op het trainingsveld. De flink vernieuwde selectie kende ook in de trainersstaf nieuwe maar bekende gezichten.

In een voorlopige samenstelling stapte de selectie van Jong Ajax tegen half drie het trainingsveld van de Toekomst op. Zonder de jongens die momenteel nog bij het eerste team trainen en met aanvulling van de A-junioren begonnen de talenten van Ajax aan hun maand durende seizoensvoorbereiding. Op 14 augustus staat immers een bekerduel op het programma en een week later barst het competitieseizoen in alle hevigheid los. ,,We gaan voor het kampioenschap", stelt de nieuwe trainer Aron Winter het doel onomwonden vast.

De oud-international was zelf al op 3 juli begonnen als een soort stagiair van hoofdtrainer Henk ten Cate en is blij dat hij nu voor zijn eigen groep staat. ,,Ik heb enorm veel opgestoken van Henk ten Cate. Hij is een goede trainer en de manier waarop hij omgaat met de mensen bevalt mij zeer. Hoeveel ik ook heb geleerd, naar deze eerste training met Jong Ajax keek ik uit. Ik was al twee weken met het eerste bezig en nu sta ik voor het eerst zelf met een groep op het veld. Hoewel het nog moeilijk is in te schatten na zo'n eerste, altijd rommelige dag, denk ik dat het een goede groep is waar veel kwaliteit inzit", denkt Winter die de trainingen samen met Maarten Stekelenburg leidt.

De taken tussen Maarten Stekelenburg en Aron Winter worden dagelijks verdeeld. ,,Ik heb Maarten zelf uitgekozen", legt Winter de samenwerking uit. ,,Wij zijn gelijkwaardig aan elkaar en ik vind Maarten fijn om mee te werken. Hij heeft namelijk andere kwaliteiten dan ik. Hij is bijvoorbeeld organisatorisch beter dan ik op dit moment."

Na een rustige training op het bloedhete sportcomplex hielden de trainers en spelers er na een dikke anderhalf uur mee op. De training werd besloten met een serie strafschoppen op de keepers Marco van Duin en Koen Verhoeff. Winter gaf tot slot nog zijn doelstellingen aan voor dit seizoen. ,,Wij gaan behalve voor het kampioenschap ook voor een goed resultaat in de beker. Winnen we die namelijk dan mogen we volgend jaar weer mee doen aan het grote bekertoernooi."