Menu
Ook Jong Ajax opent tegen AZ

Ook Jong Ajax opent tegen AZ

In navolging van Ajax 1 begint ook Jong Ajax de competitie tegen AZ. Maar waar Ajax 1 een thuiswedstrijd als ouverture heeft, daar mag het team van trainers Gery Vink en John Bosman op 13 augustus naar Alkmaar toe. De KNVB heeft het schema van het eerste deel van de competitie (de voorronde) bekendgemaakt.

In de nieuwe opzet spelen acht teams per poule (drie poules) een halve competitie tegen elkaar in de periode augustus t/m begin oktober. Nadat de zeven speelrondes in de poule van 13 augustus t/m 1 oktober zijn gespeeld, worden de bovenste vier teams van elke poule bij elkaar geplaatst en de onderste vier van elke poule bij elkaar, om vervolgens in twee poules met twaalf teams een volledige competitie (uit en thuis tegen elkaar) met 22 speelrondes af te werken vanaf 22 oktober 2012 t/m 13 mei 2013.

Voor Jong Ajax begint het seizoen al een week eerder met een officieel met de wedstrijd om de Super Cup voor Beloften. Op maandag 6 augustus speelt bekerhouder Ajax bij landskampioen Jong FC Twente dat openingsduel.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Wedstrijdprogramma Jong Ajax seizoen 2012-2013