Menu
Ook Jong Ajax start nieuw seizoen

Ook Jong Ajax start nieuw seizoen

Jong Ajax is maandag aan het nieuwe seizoen begonnen. Een kleine groep van tien spelers verscheen in de middag op het trainingsveld. De korte oefensessie werd zoals gewoonlijk geleid door Jong Ajax-trainer Gery Vink.

De altijd vrolijke Vink nam zijn tien (nieuwe en oude) spelers onder zijn hoede. Onder hen Geoffrey Castillion en Rodney Sneijder. Castillion was afgelopen seizoen verhuurd aan RKC Waalwijk en Sneijder aan FC Utrecht. Verder was er ook een nieuweling op het veld te bekennen: Gino van Kessel. De van AZ overgekomen aanvaller tekende in april een contract tot en met medio 2014. Fabian Sporkslede, Chiel Kramer, Yener Arica, Danzell Gravenberch, Mike Busse, Xandro Schenk en Maurits Schmitz maakten de groep compleet.

Roly Bonevacia, Lesley de Sa en Sven Nieuwpoort ontbraken op de training. Zij waren afgelopen week met de A-selectie naar De Lutte en sluiten dinsdag weer aan bij Jong Ajax. ,,Als de nood aan de man is, kunnen we zo een beroep op ze doen. Dat is een kwestie van een veld oversteken. Ik weet wat ze kunnen’’, zei Frank de Boer afgelopen zaterdag over de drie spelers.

Jong Ajax belegt vanaf maandag 16 juli tot en met vrijdag 20 juli een trainingskamp in Zeeland. De Beloften spelen twee vriendschappelijke wedstrijden. Het eerste duel is dinsdag 17 juli met v.v. Goes. Op donderdag 19 juli is v.v. Oostkapelle de tegenstander.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Geoffrey Castillion verscheen maandag op de training van Jong Ajax. Geoffrey Castillion verscheen maandag op de training van Jong Ajax.
Gino van Kessel en Danzell Gravenberch luisteren aandachtig naar Vink. Gino van Kessel en Danzell Gravenberch luisteren aandachtig naar Vink.
Chiel Kramer speelt de bal in. Chiel Kramer speelt de bal in.
Fabian Sporkslede en Maurits Schmitz speelden vorig seizoen bij de A-junioren. Fabian Sporkslede en Maurits Schmitz speelden vorig seizoen bij de A-junioren.
De keepershandschoenen bleven maandag onaangeraakt. De keepershandschoenen bleven maandag onaangeraakt.