Menu

Ook Jong Ajax vereeuwigd

In navolging van het eerste elftal moest woensdagmiddag ook Jong Ajax op voor de fotoshoot. De pupillen van John van 't Schip en Marco van Basten zijn op trainingskamp in Schoorl en daar werd alles in het werk gesteld om de mannen vast te leggen.

In het fraaie hotel waar de spelers deze week verblijven, bouwden de Ajax-medewerkers in een handomdraai een functionele studio. Daar lieten de talenten zich voor de presentatiegids fotograferen. Hedwiges Maduro, die een groot deel van de voorbereiding van Ajax 1 meemaakte, maakte zich een beetje zorgen. De verdediger had namelijk in de oefenwedstrijd van dinsdagavond een flinke tik op zijn hoofd gekregen van een speler van Duinrand S. Gevolg was een behoorlijke bult op zijn getalenteerde kruin. Maar gelukkig voor hem kan er veel worden geretoucheerd op een foto. Van die bult zal weinig te zien zijn op de portretfoto.

Nadat elke speler en de leden van de technische staf individueel op de foto waren gezet, sprong iedereen op de fiets. De elftalfoto zou namelijk op het complex van Duinrand S gemaakt worden. Het wachten was op trainer John van 't Schip die zijn foto-shirt had laten liggen in het hotel. Maar gelukkig waren de shirts die de trainers en de fysiotherapeut aanhadden, ook prima volgens de mensen die er verstand van hebben.

,,Een foto-opstelling maken is helemaal niet zo moeilijk", vond Marco van Basten. ,,Het is eigenlijk net als een goede veldbezetting..."

Hoe lang de foto met Van 't Schip en Van Basten 'houdbaar' is, is nog maar de vraag, aangezien de besprekingen met de KNVB over het bondscoachschap in een vergevorderd stadium zijn.