Menu

Ook Jong Ajax weer begonnen

Maandag was de eerste trainingsdag voor Jong Ajax. De selectie van trainers Johnny van 't Schip en Marco van Basten kent een aantal nieuwe gezichten, die gelijkertijd ook weer bekend zijn.

José Valencia, de aanvoerder van vorig seizoen, ontbrak. De verdediger speelt met Ecquador onder 23. Verder was de groep compleet. Van de selectie van vorig seizoen waren Michael Krohn-Dehli, Jussi Kujala, Gabriel Mofokeng, Jamal Akachar en Robert Zwinkels er weer. Randy Rustenberg, Jerold Promes, Fred Benson Erchiah, Tomas Vermaelen, Tom de Mul, Robin Muller van Moppes, Rasmus Lindgren, Etienne Esajas, Henrik en Niklas Moisander en Daniel de Ridder zaten vorig seizoen in de junioren van Danny Blind. Jason Culina is terug van een periode bij De Graafschap en Walker verdedigde vorig seizoen de kleuren van GBA. Ook Nikos Machlas is terug in Amsterdam. De Griekse spits speelde op huurbasis bij Betis Sevilla en traint voorlopig met Jong Ajax.

Hoofdtrainer John van 't Schip praatte de selectie bij over de dagelijkse gang van zaken en legde uit hoe de training in elkaar zat. Na de warming-up deden de Ajacieden wat oefeningen om het balgevoel weer terug te krijgen.

Daarna lieten Van 't Schip en Van Basten hun groep meteen een grote partij spelen. Acht tegen acht, met twee keepers en een vrije man, die telkens bij de aanvallende partij was. Op zich een leuke taak, want die speler mocht voortdurend aanvallen. Maar ook een zware taak, want voortdurend meters maken. Ook mocht de neutrale speler de bal niet zo vaak raken als hij hem aangespeeld kreeg. In de eerste helft van het partijtje was Walker de vrije man, in de tweede helft Lindgren.

De twee trainers hamerden op de snelle omschakeling en het positiespel. Tevreden constateerde Van 't Schip dat de vleugelspelers regelmatig gevonden werden. ,,Denk hardop, praat hardop, communiceren'', voegde Van Basten zijn manschappen toe. Na anderhalf uur zat de eerste werkdag van de talenten erop.