Menu
Ook Jong Ajax weer begonnen

Ook Jong Ajax weer begonnen

In navolging van Ajax 1 is ook Jong Ajax aan het nieuwe seizoen begonnen. Donderdag trainden de beloften van Ajax voor het eerst buiten onder leiding van de nieuwe trainers Albert van der Dussen en Bryan Roy.

Op een zonovergoten Sportcomplex de Toekomst kwamen donderdag dertien spelers en twee keepers in actie. Onder hen verschillende spelers die vorig seizoen met Ajax A1 de beker wonnen. Ook Evander Sno, afgelopen seizoen op huurbasis actief voor Bristol City, was tijdens de training aanwezig.

Een van die voormalig A1-spelers is Florian Jozefzoon. Hij wil zich dit seizoen graag laten zien bij Jong Ajax. De buitenspeler, die aan zijn vijfde seizoen bij Ajax begint, heeft vertrouwen in zichzelf, en in het nieuwe seizoen. ,,Er zijn relatief gezien weinig buitenspelers. Daarom wil ik me helemaal richten op de rechterkant. Dat voormalig vleugelaanvaller Bryan Roy dit seizoen een van onze trainers is, is voor mij dan ook mooi meegenomen. Vorig seizoen heb ik hem als individuele trainer ook al meegemaakt, maar vanaf nu kan hij me iedere dag direct feedback geven op wat ik doe. Daar hoop ik veel van te leren.”

De nieuwe trainers Bryan Roy en Albert van der Dussen in gesprek met de spelers van Jong Ajax. De nieuwe trainers Bryan Roy en Albert van der Dussen in gesprek met de spelers van Jong Ajax.

Jozefzoon: ,,Met de A1 hebben we het vorig seizoen redelijk goed gedaan. We zijn geen kampioen geworden, maar hebben wel de beker gewonnen. De jongens die nu bij Jong Ajax zijn gekomen hebben allemaal een stap gemaakt. Het is nu aan ons om het te laten zien.”

Jong Ajax speelt op 23 augustus de eerste competitiewedstrijd. Op Sportcomplex de Toekomst is Jong ADO Den Haag de eerste tegenstander van het seizoen.

Speelschema Jong Ajax

Evander Sno aan de bal. Links Timothy van der Meulen. Evander Sno aan de bal. Links Timothy van der Meulen.
Bryan Roy geeft aanwijzingen. Bryan Roy geeft aanwijzingen.
Edgar Manucharyan in actie. Edgar Manucharyan in actie.