Menu
Ook Man United op AEGON Future Cup

Ook Man United op AEGON Future Cup

Opnieuw heeft een club zijn deelname aan de AEGON Future Cup bevestigd. Na FC Barcelona, FC Bayern München, AC Milan en Ajax Cape Town hebben nu ook de B-junioren van Manchester United hun deelname toegezegd. Net als Ajax 1 staat dus ook de B1 van Ajax een treffen met de leeftijdsgenoten van Man United te wachten.

Naast de inmiddels bekende deelnemers, inclusief gastheer Ajax B1, zullen er nog twee clubs aan het deelnemersveld worden toegevoegd. Een van de twee deelnemers komt uit een speciaal kwalificatietoernooi in Brazilië waarbij Palmeiras U-17 en Fluminense U-17 strijden om een plaats bij de AEGON Future Cup. De achtste deelnemer is op dit moment nog niet bekend.

De AEGON Future Cup is een uniek toernooi waar jonge spelers de mogelijkheid krijgen zichzelf, als speler en met hun elftal, te meten met het niveau van andere talenten en topclubs in de wereld. De organisatie doet er alles aan om de grote clubs met hun Onder 17-team naar Amsterdam te halen om met onder andere Ajax B1 de strijd aan te gaan.

Dat de Future Cup grote talenten verwelkomt, mag duidelijk zijn. Zo werd Davy Klaassen tijdens de eerste editie uitgeroepen tot beste speler. En onlangs, iets meer dan anderhalf jaar na het toernooi, debuteerde hij al in de UEFA Champions League op het hoogste niveau.

De derde editie van het internationale jeugdtoernooi wordt in 2012 tijdens de Paasdagen (7 t/m 9 april) gehouden.

Houd de website in de gaten voor meer nieuws over de komende editie van de AEGON Future Cup.