Menu

Ook Menzo scout voor Oranje

Stanley Menzo meldde zich dinsdag voor het eerst in het trainingskamp van Oranje. De oud-doelman van Ajax zal tijdens Euro 2000 Tonnie Bruins Slot gaan assisteren als scout. Bondscoach Frank Rijkaard haalde hem naar de groep nadat Menzo eerder naar tevredenheid enkele 'hand en span-diensten' voor Oranje verrichtte. Afgelopen zaterdag volgde hij Denemarken -Belgie. 'Hij is in staat systemen te ontrafelen en hij doet suggesties waar je wat aan hebt,' aldus Rijkaard.

De afgelopen maanden assisteerde Menzo, die dit seizoen door een slepende knieblessure moest stoppen met zijn voetbalcarriere, Bruins Slot bij het tweede elftal van Ajax. Menzo speelde zes interlands voor Oranje. Onder Dick Advocaat in 1992 raakte hij zijn plaats kwijt aan Ed de Goey.

Door de komst van Menzo kreeg de technische staf een nog rood-witter randje. Dinsdag werd Rijkaard in Hoenderloo geassisteerd door Johan Neeskens, Stanley Menzo, Ruud Krol en Tonnie Bruins Slot. Alleen keeperstrainer Pim Doesburg was nooit in Ajax-dienst.