Menu
'Ook met Ajax Champions League bereiken'

'Ook met Ajax Champions League bereiken'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Nemanja Gudelj, Marlous Pieëte, Mitchell Dijks en Matthijs de Ligt wisselen elkaar telkens af. Marlous Pieëte is deze keer aan de beurt.

Beste Ajacieden, ik vind het leuk om jullie vanaf deze plaats te informeren over de Ajax Vrouwen en jullie een inkijkje te geven in mijn leven. Allereerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben dus Marlous Pieëte, 27 jaar, fysiotherapeut van beroep en ik kom oorspronkelijk uit Harderwijk. Daar heb ik tot mijn zeventiende gewoond en al die jaren bij VVOG in Harderwijk bij de jongens gevoetbald.

Be Quick
Bij de overgang naar de O18 werd het fysieke verschil tussen mij en de jongens echter te groot. Toen ben ik naar de Vrouwen-hoofdklasser Be Quick in Zwolle gegaan. Een jaar later startte de Eredivisie en ben ik door FC Twente gevraagd om bij hun te komen spelen. Ik kende hun trainster Mary Kok van Be Quick en andere mensen bij Twente kenden mij ook, omdat ik vanaf de O13 in de nationale selecties heb gezeten.

Champions League
Bij FC Twente heb ik zeven jaar gevoetbald en we hebben enorm veel succes gehad. We hebben Champions League gespeeld en dat is fantastisch. Het is zo anders dan de Eredivisie. Ten eerste al het niveau en ten tweede de internationale ervaring die je opdoet. Je gaat op reis met je team en je weet dat de strijd over twee duels wordt beslist. Dat vergt een andere manier van spelen. Je wilt jezelf in die wedstrijden internationaal laten zien. Dat was lastig, want met Twente troffen we altijd gelijk heel sterkte tegenstanders. Ik speelde tegen Olympique Lyon en we kwamen echt te kort tegen die ploeg. Nu zie je dat het niveau in Nederland omhoog gaat en dat de nationaal kampioen internationaal steeds verder komt. Die Champions League wil ik met Ajax ook bereiken, want het is het hoogst haalbare in clubvoetbal.

Eerste stap
De eerste - kleine - stap in die richting hebben we afgelopen vrijdag gezet door de eerste wedstrijd van het seizoen met 1-0 te winnen van FC Twente. We hadden al vaker van Twente gewonnen, maar nog nooit thuis. We hadden de hele wedstrijd ook het gevoel dat we beter waren en het was ook echt een verdiende overwinning. Dat maakte de winst helemaal lekker. Vooraf konden we moeilijk inschatten hoe de verhoudingen waren, want Twente had met drie kwalificatieduels Champions League een ijzersterke voorbereiding. Wij hadden alleen in het laatste oefenduel echt een zwaardere tegenstander. Dat we van Twente wonnen, gaf zo’n kick, daar krijgen we veel vertrouwen van.

Tandje harder
Komende vrijdag moeten we de lijn doortrekken in de uitwedstrijd tegen PSV. Zij kende een valse start door te verliezen bij sc Heerenveen. Ik weet nog niet of dat meer zegt over Heerenveen of PSV. Het is altijd wel zo dat clubs tegen Ajax een tandje harder gaan. We kunnen een sterk PSV verwachten dat er met volle energie ingaat. Maar dat doen wij ook. Het is lekker dat we na de wedstrijd tegen Twente al met drie punten op de ranglijst staan. Nu de lijn doortrekken.