Menu
Ook mini-Klassieker eindigt onbeslist

Ook mini-Klassieker eindigt onbeslist

Ajax A1 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd het duel met naaste belager Feyenoord/Excelsior A1 winnend af te sluiten. Na een 2-0-voorsprong werd het uiteindelijk in blessuretijd 3-3. Opvallend was dat drie van de zes doelpunten pas in de slotfase vielen. Ajax blijft wel koploper.

De wedstrijd tussen Ajax A1 en Feyenoord A1 vertoonden, achteraf gezien, cijfermatig overeenkomsten met de grote Klassieker die vorige week in de ArenA werd gespeeld. De teams speelden gelijk en Ajax moest lange tijd met tien man spelen. Daar houdt de vergelijking overigens wel op, want in dit juniorenduel was Ajax eigenlijk een zeer groot gedeelte van de wedstrijd de betere partij en kwam Feyenoord pas diep in blessuretijd langszij.

Ajax nam via goals van Nick de Bondt en Davy Klaassen na ruim een half uur spelen een 2-0 voorsprong. Maar net voor rust was het Feyenoord dat via Joey Sleegers de aansluitingstreffer maakte (2-1). ,,We hadden uiteraard de intentie om deze wedstrijd te winnen", aldus Fred Grim. ,,Zeker thuis ben je verplicht altijd te winnen. We moesten snel wisselen omdat Mitchell Dijks zich niet lekker voelde. Toen Abdelmalek El Hasnaoui in het veld kwam, stonden we organisatorisch gezien weer hoe de spelers het gewend zijn. We maakten een goede 1-0 en de goal van Klaassen kwam voort uit een magnifieke pass van Ouasim Bouy." Nog een kans voor Nick de Bondt leverde niet de 3-0 op, maar het werd dus voor rust nog 2-1.

Davy Klaassen heeft de 2-0 gescoord. Davy Klaassen heeft de 2-0 gescoord.

In de tweede helft kwam Ajax in de 64ste minuut met tien man te spelen toen Abdelmalek El Hasnaoui met een rode kaart werd weggezonden. Feyenoord kwam langszij dankzij een goal van Elvis Manu, maar een minuut voor tijd wist Ajax ondanks het feit dat de ploeg van trainer Fred Grim in ondertal speelde via Danzell Gravenberch de ogenschijnlijk winnende treffer te maken, 3-2. Maar Ajax kwam bedrogen uit. Diep in blessuretijd pakte de Rotterdamse formatie alsnog een punt, wederom door een treffer van Manu. ,,En dat is jammer. Als je met 10 man speelt en het wordt 2-2 dan neem je op dat moment ook genoegen met een punt", reageerde Grim. ,,Maar als je dan een minuut voor tijd zelf de 3-2 maakt, dan mag je dat niet meer weggeven en moet je het professioneel uitspelen. Je moet duels winnen én meedogenloos zijn. Dat waren we niet en dat was een leermoment. Maar wel een dure", treurde Grim na afloop.

Ajax A1 - Feyenoord/Excelsior A1 3-3 (2-1); 28. Nick de Bondt 1-0, 35. Davy Klaassen 2-0, 41. Joey Sleegers 2-1; 84. Elvis Manu 2-2, 89. Danzell Gravenberch 3-2, 90+3. Elvis Manu 3-3.

Rode kaart: 64. Abdelmalek El Hasnaoui (Ajax)

Opstelling Ajax A1: Mickey van der Hart; Sven Nieuwpoort, Fabian Sporkslede, Youssef Fennich, Mitchel Dijks (Abdelmalek El Hasnaoui); Darren Rosheuvel, Davy Klaassen, Ouasim Bouy; Lesley de Sa, Rowendey Schoop, Nick de Bondt.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Lesly de Sa demarreert langs de lijn. Lesly de Sa demarreert langs de lijn.
Nick de Bondt opende de wedstrijd met de 1-0. Nick de Bondt opende de wedstrijd met de 1-0.
De scheidsrechter trekt de rode kaart voor Ajacied Abdelmalek El Hasnaoui. De scheidsrechter trekt de rode kaart voor Ajacied Abdelmalek El Hasnaoui.
Koud in het veld schoot Danzell Gravenberch Ajax naar 3-2. Koud in het veld schoot Danzell Gravenberch Ajax naar 3-2.
Diep in blessuretijd kwam Feyenoord alsnog op 3-3. Diep in blessuretijd kwam Feyenoord alsnog op 3-3.