Menu

Ook Mokoena bereikt kwartfinale

In navolging van de aan Vitesse verhuurde Tijjani Babangida, die zich met Nigeria plaatste voor de kwartfinale van de Afrika Cup, heeft ook Ajacied Aaron Mokoena de laatste acht van het Afrikaans kampioenschap bereikt.

Zuid-Afrika, het land waar de aan GBA vehuurde Ajacied voor uit komt, won met 3-1 van Marokko. Sibusiso Zuma, Thabo Mngomeni en Siyabonga Nomvete scoorden in een tijdsbestek van drie minuten voor rust tot zes minuten na rust en zetten Zuid-Afrika daarmee op een comfortabele voorsprong. Mokoena speelde de hele wedstrijd, in tegenstelling tot oud-Ajacied Benni die negen minuten voor tijd werd gewisseld. Dillon Sheppard, speler van Ajax Cape Town, kreeg 20 speelminuten. Hij kwam in het veld voor Bennett Mnguni.

Zuid-Afrika eindigde als eerste in groep 2 met 5 punten. Ghana heeft evenveel punten en bereikte daarmee eveneens de volgende ronde.

Mido en Trabelsi komen vanmiddag in actie. Egypte treft Zambia en Tunesië speelt tegen het reeds voor de kwartfinale geplaatste Senegal. Als Egypte wint zijn zij geplaatst voor de volgende ronde. Bij een gelijkspel hangt dat af van het resultaat van de ontmoeting tussen Senegal en Tunesie. Als Tunesië met twee doelpunten verschil wint dan gaat Trabelsi verder en kan Mido terug naar Amsterdam. Verliest Egypte van Zambia dan zijn beide Ajacieden uitgeschakeld.