Menu
Ook oma Buren weg van Ajax

Ook oma Buren weg van Ajax

Bij de donderdagtraining van Ajax was er een bijzondere gast. Mevrouw Buren (87 jaar) mocht de training van haar helden van zeer nabij gadeslaan. Samen met schoonzoon en kleinzoon keek ze haar ogen uit.

Mevrouw Buren heeft wat Ajacieden van nabij gezien. De Haarlemse gaat al 45 jaar naar Ajax. Niet alleen de thuiswedstrijden, ook is zij bij verschillende wedstrijden in het buitenland geweest.

Ook nu, op deze zeer respectabele leeftijd van 87 jaar, zit ze nog bij elk thuisduel op de tribune. Vanaf vak 406, waar zij tot een paar jaar terug nog lopend heenklom, aanschouwt zij alle thuiswedstrijden samen met haar zestienjarige kleinzoon Jasper. ,,Toen hij nog klein was, paste ik op hem. Nu is het andersom”, zegt de Ajax-fan in hart en nieren.

De komende weken moet ze haar plaatsje even opgeven. Omdat mevrouw Buren haar been heeft gebroken, ‘verhuist’ ze voor een paar weken naar het rolstoelplatform. Zij hoopt medio november weer op haar eigen plekje te zitten.


Het mooie verhaal van de ras Ajacied mevrouw Buren was voor alle spelers en trainers reden genoeg om na de training langs te komen voor een praatje en een foto. Niet alleen deze huidige generatie maar ook van ‘vervlogen tijden’ ontmoette mevrouw Buren een van haar helden. Want ook Sjaak Swart kwam een praatje maken.

De Haarlemse heeft alle handtekeningen verzameld in het jaarboek van Ajax. Ook kreeg zij het boek over Sjaak Swart, gesigneerd door Mr. Ajax himself.

Tekst en foto's: Ajax.nl