Menu
Ook tijdens de Open Dag wordt er gewoon getraind

Ook tijdens de Open Dag wordt er gewoon getraind

Met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal slechts twee dagen verwijderd, ging de selectie van Ajax ook tijdens de Open Dag gewoon aan het werk. Onder toeziend oog van de geblesseerden Hatem Trabelsi en Maarten Stekelenburg werkte het team van Danny Blind een training in het stadion af.

Stekelenburg en Trabelsi, die zondag zo ongelukkig met elkaar in botsing kwamen in de confrontatie met Boca Juniors, waren woensdag allebei op het veld. Stekelenburg betrad met zijn arm in een mitella het ArenA-gras, waar Trabelsi al rondjes aan het lopen was. De beoogde eerste keeper moet nog weken werkeloos toekijken, terwijl de Tunesiër goed lijkt te herstellen van zijn hersenschudding. Trabelsi gaf in ieder geval aan geen klachten te hebben bij zijn loopwerk, maar kondigde wel aan het de rest van de dag rustiger aan te moeten doen. Samen bekeken de doelman en de verdediger de verrichtingen van hun ploeggenoten op het veld.

Op dat veld ontbraken Nicolae Mitea en Markus Rosenberg die beiden kampen met knieklachten. Rosenberg kwam aan het eind van de training nog wel even een kijkje nemen nadat hij binnen aan zijn herstel had gewerkt. Zdenek Grygera was er wel weer bij en kon tijdens de training aan alles meedoen.

Een serie loopvormen was onderdeel van de oefensessie. Op een bepaald moment moesten de Ajacieden eerst een koprol maken alvorens een kort sprintje te trekken. Het einde van deze oefening liet ruimte voor eigen interpretatie. Ryan Babel maakte zeer atletisch een aantal radslagen achter elkaar en Nigel de Jong deed een korte breakdance-oefening.

Danny Blind liet zijn team weer een grote partij spelen ter afsluiting van de training. De onderlinge wedstrijd werd nu eens gewonnen door de 'reserves', gecoacht door Gerard van der Lem, die dankzij een fraai doelpunt van Yannis Anastasiou de enige treffer van het partijtje mochten laten noteren.

Later op de dag wordt de selectie gepresenteerd aan de vele duizenden fans en delen de Ajacieden handtekeningen uit en om kwart voor vier neemt het elftal van Blind het in de ArenA op tegen Omniworld.