Menu

Ook Tunesië start matig

In navolging van Mido (0-1 verlies tegen Senegal) heeft ook Trabelsi´s Tunesië een minder geslaagde start gemaakt op het toernooi om de Afrika Cup. De Noord-Afrikanen kwamen niet verder dan 0-0 tegen Zambia.

Vooraf klonken er geluiden uit het Tunesische kamp dat slechts een klinkende overwinning op Zambia goed genoeg zou zijn. De Zambianen worden immers als minste van de vier uit poule 4 gezien.

Hoewel de meeste kansen voor Tunesië waren, kon de Zambiaanse keeper geen enkele keer worden gepasseerd. Omdat Zambia zelf minder druk uitoefende op de Tunesische defensie, bleef ook Tunesië vrij van tegendoelpunten. Trabelsi speelde de hele wedstrijd.

Nigeria deed wel goede zaken. Waar de doelpunten schaars zijn, was ook voor het team van Babangida (na 61 minuten ingebracht) en oud-Ajacieden Nwankwo Kanu, Sunday Oliseh en Finidi George een doelpunt voldoende voor de winst op Algerije. Die viel in de 43e minuut door Aghahowa. Aghahowa had zijn ploeg op 2-0 moeten brengen, maar nadat hij de keeper al had gepasseerd, verzuimde hij de voorzet van Babangida doeltreffend af te ronden.

Vrijdag staat de kraker tussen Egypte en Tunesië op het programma. Het duel waren de Ajacieden Mido en Trabelsi tegenover elkaar staan.