Menu

Ook Twente in 1/8 finale Amstel Cup

ASSEN (ANP) - Zonder problemen heeft FC Twente de achtste finales van de strijd om de Amstel Cup bereikt. Dinsdagmiddag werd in Assen de hoofdklasser Achilles '94 verslagen, 6-1. Zaterdag al wacht de volgende opgave in het nationale bekertoernooi, een uitwedstrijd in Sittard tegen Fortuna.

Twee keer eerder was het duel in Assen verboden, uit vrees voor rellen tussen de aanhangers van de Enschedeërs en die van FC Groningen. Vervolgens bepaalde de KNVB FC Twente tot reglementair winnaar. Achilles verzette zich hiertegen en kreeg van de rechter gelijk. Daarom werd op een onwaarschijnlijk tijdstip en een loodzwaar veld alsnog aangetreden tegen de club uit de KPN Eredivisie.

Dat ging niet zonder slag of stoot. Maar liefst 130 politiemannen waren paraat. Veiligheidsmensen van Emmen en Groningen werden ingehuurd, spelers vrijgekocht van hun werkgever. Het kostte de club al met al 10.000 gulden extra. Voorzitter Hulshof vond het de moeite waard. ,,We doen dit voor de Assener bevolking, de sponsors, spelers en trainer.''

Na alle moeite was het begin voor de thuisclub wel erg sneu. Al na drie minuten tikte verdediger Wekema de bal in zijn eigen doel. Zo'n klap komt men tegen een veel hoger geklasseerde opponent zelden te boven. Door Booth en Vennegoor of Hesselink stond het bij rust al 3-0. Uiteindelijk werd het 6-1 voor de favoriet uit Enschede. Heuvel scoorde nog voor Achilles, Vennegoor (2) en Cario voor Twente.