Menu
Ook voor de A1 is het seizoen gestart

Ook voor de A1 is het seizoen gestart

In het kielzog van Ajax 1 en Jong Ajax is ook voor de Ajacieden uit de A1 het seizoen begonnen. De selectie van trainer Frank de Boer belegde maandag zijn eerste training op de Toekomst. Na een reeks trainingen en oefenduels start eind augustus de competitie. ,,Het doel is kampioen worden’’, verwoordt De Boer een van de voornaamste doelstellingen.

Het fluitje van assistent-trainer Bob de Klerk klinkt kort na drie uur hard en scherp over de trainingsvelden van de Toekomst. De grotendeels nieuwe selectie van de A1 zet zich in beweging. Een zware conditietest is een belangrijk onderdeel van de eerste training van het vlaggenschip van de jeugdopleiding. ,,Vijf jongens waren vorig jaar ook al A-junior. De rest heeft de stap gemaakt vanuit de B1’’, vertelt Frank de Boer over zijn nieuwe spelersgroep. De jeugdtrainer is zeer te spreken over de kwaliteit van zijn groep. ,,Het niveau van deze selectie is goed. Op de jongens zit een goede kop. Vorig seizoen zijn we de titel net misgelopen. Die kater zit er nog wel in bij me. Het doel voor dit seizoen is kampioen worden. Daarnaast is het naturlijk heel belangrijk dat de spelers zich goed ontwikkelen.’’

Ricardo van Rhijn is dit seizoen aanvoerder van Ajax A1. Ricardo van Rhijn is dit seizoen aanvoerder van Ajax A1.

Ricardo van Rhijn is door De Boer aangewezen als aanvoerder. Als Van Rhijn de aanvoerdersband niet kan dragen, is Rodney Sneijder de captain. De Boer is toe aan zijn tweede seizoen als trainer van de A1. Daarvoor zette de oud-international zijn eerste stappen in het trainersvak als trainer van Ajax D1. ,,Ik heb mezelf afgelopen jaar, en de twee jaren daarvoor bij de D’tjes als trainer ook ontwikkeld’’, vertelt De Boer. ,,Komend seizoen blijf ik mijn werk bij Ajax in ieder geval combineren met mijn taken als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. Wat ik na dit seizoen ga doen weet ik nog niet. Misschien blijf ik voorlopig wel gewoon de jeugd trainen. Dat zou helemaal niet gek zijn.’’

De A1 speelt zijn eerste competitiewedstrijd in de Eredivisie voor A-junioren op zaterdag 22 augustus. Op de Toekomst is vanaf 14.30 uur Sparta A1 de tegenstander. In de voorbereiding oefent het elftal van De Boer onder meer tegen de leeftijdsgenoten van Manchester United en Villarreal. De jeugdwedstrijden en duels van Jong Ajax zijn op de Toekomst altijd gratis toegankelijk.

Frank de Boer vormt ook dit seizoen een koppel met assistent-trainer Bob de Klerk. Frank de Boer vormt ook dit seizoen een koppel met assistent-trainer Bob de Klerk.
De Boer coacht zijn spelers. De Boer coacht zijn spelers.
De Ajacieden van de A1 lopen een laatste ronde na hun eerste training. De Ajacieden van de A1 lopen een laatste ronde na hun eerste training.