Menu
Ook voor Jong Ajax is kop er af

Ook voor Jong Ajax is kop er af

Ook Jong Ajax heeft zijn eerste oefenduel erop zitten. De ploeg van trainers Gery Vink en John Bosman is momenteel op trainingskamp in Zeeland en won dinsdagavond met 0-2 bij VV Goes. Bij Jong Ajax zijn drie buitenlandse spelers op stage, Bogdan Tiru en Christian Gava (beide Roemeens international U19) en Robert Mazan van AS Trencin.

Robert Mazan is geen onbekende voor Ajax, hij liep al twee keer eerder mee in de opleiding en mag zich deze week opnieuw in de kijker spelen. Ook Bogdan Tiru was al eerder op proef. ,,We hebben nu de hele week in Zeeland om ze van nabij te bekijken", aldus Vink. ,,Ze hebben het naar behoren gedaan."

De oefenwedstrijd bij VV Goes, de eerste van het seizoen, werd beschouwd als een veredelde training. ,,We hebben de afgelopen dagen hard getraind en je moet deze wedstrijd ook als een training zien. We wilden een paar dingen zien, waaronder vroegtijdig druk zetten en bij balbezit zoeken naar het juiste moment. Dat hebben we negentig minuten heel goed gedaan. Ik ben daarom zeer tevreden", sprak Vink na afloop.

Dankzij een benutte strafschop van Yener Arica - Gino van Kessel werd gevloerd - kwam Jong Ajax in de 26ste minuut op voorsprong. In de tweede helft bouwde Danzell Gravenberch de score uit naar 0-2. Bij Jong Ajax zijn ook Wouter van der Molen (zaterdag 1), Kevin de Visser (zaterdag 1)
en Jordi van Duijn (A2) deze week aangesloten. ,,We zitten nog in de opbouwfase en dan is deze aanvulling zeer welkom. Zo konden we goed doorwisselen in de wedstrijd."

Tegen VV Goes keepte Chiel Kramer de hele wedstrijd. Donderdag als Jong Ajax tegen Oostkappele speelt, is het de beurt aan Maurits Schmitz. ,,In overleg met de keeperstrainer is besloten dat de keepers negentig minuten spelen", verklaart Vink het feit dat zij niet werden gewisseld.

De startopstelling van Jong Ajax was:
Chiel Kramer; Mike Busse, Bogdan Tiru, Sven Nieuwpoort, Robert Mazan; Kevin de Visser, Fabian Sporsklede, Yener Arica; Lesley de Sa, Gino van Kessel, Denzell Gravenberch.

Xandro Schenk, Joeri de Kamps en Roly Bonevacia vielen, evenals Christian Gava, in.

Tekst en foto: Ajax.nl