Menu
Ook Zaterdag 2 wint van DOVO

Ook Zaterdag 2 wint van DOVO

Afgelopen weekend heeft de Zaterdag 2, net als de Zaterdag 1 de wedstrijd tegen DOVO 2 winnend afgesloten. De ontmoeting eindigde in een 3-1 overwinning voor de Amsterdammers.

Na een van beiden aftastend begin, barstte het duel in de tiende minuut los toen Peter Post uit een hoekschop raak leek te koppen, maar de bal volgens de arbitrage de lijn niet was gepasseerd. In de daaropvolgende aanval van DOVO kon keeper Sacca een lob op het nippertje keren.

Tien minuten later was het wel raak. Een afgemeten voorzet van Jordy Roedoe bereikte Daan Van Huffel. Zijn inzet kon nog gekeerd worden, maar Kid Ronday mikte in de rebound wel raak(1-0). Even later kwam de lange spits weer alleen voor de keeper, maar nu wist de doelverdediger wel redding te brengen.

Hierna zagen de toeschouwers een fase waarin beide teams te slordig speelden om echt gevaar voor beide doelen te stichten. Vlak voor rust kwam Ajax echter wel op 2-0. Na een fraaie pass van Van der Vaart, wist gelegenheidslinksvoor De Sa de keeper met een bekeken schuiver te passeren. Bijna bracht Peter Post de stand zelfs nog meer uit te bouwen, maar zijn kopbal uit een vrije trap ging over het doel. Zo bleef het bij rust 2-0.

Na de pauze kwam Samuelson Carvelho de Mello voor Daan van Huffel. De eerste kans was na een paar minuten voor de ploeg uit Veenendaal. Uit een corner kon een speler van DOVO op het doel schieten, maar Alex Sacca redde bekwaam. Hierna volgde een goede fase van Ajax, waarin De Sa en Ronday voorzetten van de zijkant niet voorbij de keeper van de gasten kregen.

Hierna zakte het peil van de wedstrijd tot bedenkelijk niveau. Pas in de zeventigste minuut konden de Ajacieden weer juichen nadat Peter Post raak schoot uit een hoekschop van Fernando van der Vaart: 3-0. Slordig verdedigen bracht de stand een paar minuten later op 3-1. Ondanks enkele kansen en een extreem lange blessuretijd bleef het bij deze score.

Fotografie: Rob van Vliet