Menu
Oostenrijker krijgt gewonnen veilingshirt van Wöber

Oostenrijker krijgt gewonnen veilingshirt van Wöber

De Oostenrijkse Johann bood tijdens de online veiling van Charity Matchday het meeste op het shirt van Max Wöber. In dat shirt won de Oostenrijker met 5-1 van Roda JC. Na afloop van Ajax - FC Twente kreeg hij het shirt uit handen van zijn landgenoot.

Sinds 1984 komt de inwoner van Wenen regelmatig over de vloer bij Ajax. Jeugdvriend Felix Gasselich, oud-Ajacied, nam hem eens mee. Ajax - Volendam op 5 februari 1984 was de eerste wedstrijd die hij zag. ,,Het werd 5-0 voor Ajax. Ik was gelijk verkocht."

De liefde gaat ver, want de seizoenkaarthouder van Ajax ziet de laatste jaren een wedstrijd of 12 in de ArenA. Per auto of vliegtuig reist hij vanuit de Oostenrijkse hoofdstad naar Amsterdam. Max Wöber is geïmponeerd: ,,Uitstekend dat er zulke mensen zijn", zegt de verdediger lachend. ,,Je bent toch compleet gek? Wat een liefde voor de club."

Cruijff, Gasselich & Wöber
Voor Johann, eigenaar van drie winkels in Oostenrijk, is het kopen van een Ajax-shirt geen jaarlijkse bezigheid. Dit shirt van Wöber, waarvan de opbrengst naar de Ajax Foundation gaat, is pas zijn 3e. ,,Ik heb een shirt van Johan Cruijff, van Felix Gasselich en dus deze van Max Wöber."

Charity matchday = ‘De dag voor de toekomst’ 👦👧#ajarod https://t.co/PP0Ko3pBE7

— AFC Ajax (@AFCAjax) 22 november 2017

Lees ook: Ajax is FC Twente nu wel de baas

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst