Menu

Op de catwalk in de Arena

Het leek maandagmiddag in de Amsterdam Arena wel een modeshow waarin de Ajacieden als topmannequins flaneerden. De spelers, koud terug uit Engeland, hesen zich in vijf verschillende tenues, waaronder hun nieuwe maatpak van Oger uit de PC Hoofdstraat.

De middag startte met de selectiefoto, zonder De Cler, Van der Gun en Ikedia, in het nieuwe pak van Ajax-sponsor Oger uit de PC Hooftstraat in Amsterdam. De herenconfectiewinkel leverde het kostuum, het shirt en de schoenen, waarin de Ajacieden er weer picobello uitzagen.

Zo'n fotoshoot heeft wel wat voeten in aarde. Eerst wordt met de stoelen geschoven, dan dient iedereen op de afgesproken plaats te gaan zitten. Teammanager David Endt heeft het maar druk met het dirigeren van 'zijn' jongens.

De trainer deed eveneens een duit in het zakje. Ongetwijfeld zal hij zijn pupillen de kunst van het 'jasjedragen' hebben bijgebracht, getuige deze foto waarop Johnny Heitinga, Jelle van Damme, Zlatan en Tomas Galásek het advies van hun trainer keurig opvolgen.

Toch moest de hand van de meester er ook aan te pas komen. Oger, bijgestaan door een bereidwillige Mido, helpt Andy van der Meyde een handje bij het rechttrekken van zijn kleding.

Aanvoerder Cristian Chivu heeft het vooral warm. Waar zijn landgenoot Bogdan Lobont in opperste paraatheid is, daar is Chivu nog druk in de weer met doekjes tegen het zweten.

Maar uiteindelijk lukte het allemaal en konden de Ajacieden zich opmaken voor nog drie verkleedsessies.