Menu
'Op deze manier wordt het zeker wat met Ajax'

'Op deze manier wordt het zeker wat met Ajax'

Peter Bosz en Ron Jans waren het na afloop roerend eens. PEC Zwolle had Ajax de eerste helft prima partij geboden, maar was kansloos na de rust. ,,Het voetbal wordt langzaam beter. Als we die lijn voortzetten, kan het zeker nog wat worden met Ajax”, stelde Peter Bosz na de 5-1-zege van zijn ploeg.

Jans, de trainer van PEC, opende het bal op de persconferentie. ,,Ik was in de rust heel tevreden over mijn ploeg, behalve over de stand. Het zag er gewoon goed uit. Over de tweede helft was ik niet te spreken. We werden compleet overlopen. Ik heb me nog nooit zo beroerd gevoeld.”

Bosz had grotendeels dezelfde visie, al betrok hij 'm logischerwijs op zijn eigen ploeg. ,,Ik was niet tevreden over de eerste helft. We leden veel onnodig balverlies. Maar langzaam begonnen we beter te voetballen. De tweede helft was gewoon goed. Dan zie je dat we veel individuele kwaliteit hebben om een wedstrijd te beslissen. Dat geldt voor de spits, de rechtsbuiten, maar ook voor de middenvelders.”

Bosz: ,,De eerste helft was minder, maar de tweede wel goed. Dan zie je dat we veel spelers hebben die een wedstrijd kunnen beslissen."

— AFC Ajax (@AFCAjax) 24 september 2016

Aan Bosz werd gevraagd of het makkelijker of juist moeilijker is geworden om keuzes te maken. ,,Ik heb het al vaker gezegd, maar ik vind niet dat we elf basisspelers hebben”, antwoordde hij. ,,We hebben er misschien wel twintig of 22. Het is aan mij als trainer om keuzes te maken. Vandaag hadden we een paar andere keuzes gemaakt en dat zal de komende wedstrijden ook moeten. Bijvoorbeeld donderdag tegen Standard als we Hakim (Ziyech) moeten missen door een schorsing.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst