Menu
'Op dit veld mag niks misgaan'

'Op dit veld mag niks misgaan'

De woorden 'biljartlaken' en 'kunstgras' klonken dinsdagochtend toen de Ajax-spelers per fiets bij het trainingsveld arriveerden. Een kleine twee uur later waren de recensies over het trainingsveld in Turkije onverminderd positief. In combinatie met de Turkse winterzon zijn de omstandigheden ideaal. Hier in Belek kan Ajax een prima basis voor de tweede seizoenshelft leggen.

De fiets is tijdens trainingskampen een vertrouwd vervoersmiddel. Ook in Turkije stappen de spelers deze week op een mountainbike voor een kort ritje van het hotel naar het trainingsveld.
Daags na de looptraining op het naast het hotel gelegen trainingsveld stond dinsdagochtend de eerste 'echte' training op het programma. Op een veld om van te watertanden kwamen 25 van de 26 spelers in actie. Nicolai Boilesen bleef ziek in het hotel achter.

,,Op dit veld mag niks misgaan”, klonk het halverwege de oefensessie uit de mond van Frank de Boer. Het zei enerzijds iets over de kwaliteit van de grasmat, maar anderzijds zeker ook iets over de eisen en ambities van de coach van Ajax. Er moet deze week keihard worden gewerkt om straks zo optimaal mogelijk aan de start te verschijnen. Het winterkampioenschap is leuk, maar Ajax wil meer. Veel meer.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Het trainingsveld van Ajax oogt als een biljartlaken. Het trainingsveld van Ajax oogt als een biljartlaken.
De spelers kwamen per fiets naar de training. De spelers kwamen per fiets naar de training.
Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson op de mountainbike. Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson op de mountainbike.
Ricardo Kishna op weg naar het trainingsveld. Ricardo Kishna op weg naar het trainingsveld.
De spelers verwisselen hun sportschoenen voor kicksen. De spelers verwisselen hun sportschoenen voor kicksen.
De Ajacieden draaien zich warm voor de tweede training in Belek. De Ajacieden draaien zich warm voor de tweede training in Belek.
Het prachtige trainingsveld op het immense sportcomplex van Cornelia Diamond in Belek. Het prachtige trainingsveld op het immense sportcomplex van Cornelia Diamond in Belek.
Ruben Ligeon controleert de bal met zijn hoofd. Ruben Ligeon controleert de bal met zijn hoofd.
Ricardo van Rhijn lest de dorst na een oefening. Ricardo van Rhijn lest de dorst na een oefening.