Menu
'Op dooie gemak naar zege'

'Op dooie gemak naar zege'

Excelsior - Ajax was geen goede wedstrijd, maar de zege zorgde er wel voor dat het team van Frank de Boer prima zaken deed op de ranglijst. 'Door het puntverlies van PSV en Feyenoord werd het toch een fijne middag voor de Amsterdammers.'

'Ajax wandelt op zijn dooie gemak naar de zege', kopt Trouw. Hoogstaand was het allemaal niet volgens de krant. Simpel wel. 'Op zijn dooie gemak wandelde Ajax in de slotfase van de eerste helft met twee doelpunten richting de vijfde zege in zes competitieduels.' Ook vermeldt de krant dat Ajax goede zaken doet met het oog op de concurrentie. 'Het elftal van Frank de Boer profiteerde van de uitglijders van Feyenoord en PSV in de zesde speelronde maar spande zich onvoldoende in voor een schoonheidsprijs.' Het slotakkoord van het artikel was voor coach Frank de Boer die zich regelmatig langs de lijn liet gelden: 'Drie dagen na het duel met de Schotten kon Ajax zich kennelijk niet meer motiveren voor een goede tweede helft. Tot ergernis van De Boer speelde zijn ploeg de wedstrijd rustig uit', besloot de krant.

Voor het Algemeen Dagblad was de actieve Frank de Boer het meest in het oog springende bij Excelsior - Ajax. 'Geschreeuw, een fikse vloek, wenkbrauwen op onweer, hoofd wegdraaien en weer zitten. De trainer van Ajax deed het gistermiddag op Woudestein weer een paar keer. Ja, ook bij 0-2 voor. Dat maakt hem eigenlijk weinig uit. Op bezoek bij NEC sprong hij ooit een keer uit zijn vel bij een 0-5 voorsprong.' Zo vergeleek de krant deze coach Frank de Boer met die van een paar jaar terug. De krant zag dat de tirade van de coach zeker niet nutteloos was tegen Excelsior. 'En Ajax kwam ook geen moment in de problemen. Wat dat betreft weet De Boer precies wanneer hij opgewonden langs de lijn moet staan. Op het moment dat Ajax de winnaar van het weekeinde wordt.' Zo eindigde de krant met een positieve noot.

De Telegraaf pakt pagina groot uit met een scorende Anwar El Ghazi. ‘Milik onder de indruk van El Ghazi’, prijkt boven de enorme foto. Zij besteden veel aandacht aan de scoringsdrift van de twee Ajacieden. 'Als Arek Milik en Anwar El Ghazi doorgaan in het ritme dat ze nu te pakken hebben, gaan ze Ajax niet alleen veel goals maar ook een berg punten opleveren. Het duo staat samen na zes duels al op tien goals en mede daardoor gaan de Amsterdammers florissant aan kop in de Eredivisie.'

Over de wedstrijd wist de krant al in het begin van het artikel de balans op te maken. 'Geen uitslag om stoer over te doen. Maar als na alle kritiek over saaiheid en voorspelbaarheid na een half dozijn eredivisiewedstrijden het restultaat is dat je vijf punten voor staat op regerend landskampioen PSV en drie op de andere rivaal Feyenoord, wrijf je als Ajax-spits in de handen.' De Boer was uiteraard zeer tevreden met het feit dat zijn ploeg na de Europese ontmoeting met Celtic geen schade opliep op het kunstgras in Rotterdam. „Je ziet PSV zaterdag op het kunstgras van Heracles verliezen, Feyenoord verspeelt punten op het kunstgras van Roda JC. En als ik dan de stroefheid van deze mat hier ook zie als het zonnetje erop komt zoals vanmiddag…" somde De Boer zijn gedachten op. De coach sloot af met waar zijn felle coaching vandaan komt. „Ik wil gewoon helpen", zo ving De Telefgraaf op uit de mond van de gepassioneerde oefenmeester.

Voor de Volkskrant was Excelsior – Ajax geen reden om groot uit te pakken. Ze hadden maar een klein artikel nodig voor de zesde competitiewedstrijd van Ajax. 'Door het puntverlies van PSV en Feyenoord werd het vanwege het resultaat toch een fijne middag voor de Amsterdammers.' Het resultaat was goed maar de krant zette zijn vraagtekens bij het voetbal dat werd gespeeld. 'Maar wordt het niet zoetjesaan tijd voor iets van perspectief, op basis van meer overtuigend voetbal?', zo vraagt de krant zich hardop af. Dat het niet meer van deze tijd is om de tegenstander stuk te spelen bestrijdt Davy Klaassen in de Volkskrant: „Dat kan wel. Al is het lastig op dit veld." beschreef de krant de woorden van de aanvoerder van Ajax.

Tekst en foto: Ajax.nl