Menu
Op herhaling tegen PSV

Op herhaling tegen PSV

Voor het tweede jaar op rij treft Ajax PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Vorig seizoen leverde de seizoensopening de Amsterdammers de prijs op na een 2-1 overwinning. Dit seizoen is het opvallend dat Ronald Koeman en Jan Wouters terugkeren in de ArenA als trainers van de opponent.

Als het goed is, heeft Ajax een belangrijke inpuls gekregen door de 2-1 zege in en op Kopenhagen om een plaats te verdienen in de Champions League. Helaas moet Ajax wel doelpuntenmaker Klaas Jan Huntelaar missen, want hij is, net als Jason Culina en Gomes bij PSV, geschorst.

PSV, dat dit seizoen voor het eerst onder leiding staat van het duo Ronald Koeman/Jan Wouters - beiden in het verleden als trainers voor hun contracteinde bij Ajax verdwenen - verloor vorig weekeinde van het Duitse Nürnberg.

Bij PSV is het een en ander veranderd. Behalve doelman Oscar Moens trokken de Eindhovenaren ook Carlos Salcido, Manuel da Costa en Jelle de Bock aan. Maar hoewel negen spelers de kampioen verlieten, bleven belangrijke spelers als André Ooijer, Alex en Jefferson Farfán wel bij de Eindhovenaren. Hoewel van Ooijer nog maar moet worden gezien of hij zondag speelt. Hij meldde zich donderdag namelijk ziek.

Voor Ajax is de confrontatie om de Nederlandse Super Cup een hernieuwde kennismaking met het eigen publiek. Tijdens het vorige week gehouden Amsterdam Tournament moest trainer Ten Cate nog rekening houden met de voorrondewedstrijd tegen Kopenhagen. Na zondag heeft de trainer een volle week om zich voor te bereiden op de competitie en aangezien de Johan Cruijff Schaal de eerste prijs is die hij met zijn team kan winnen, zullen ze er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.

Vorig seizoen was Nourdin Boukhari bij Ajax de grote uitblinker. Hoewel Ajax door een treffer van Wilfred Bouma op achterstand was gekomen, bogen Boukhari en Babel de stand om in Amsterdams voordeel.

Van de Amsterdamse basiself van toen zijn vijf spelers niet meer Ajax. Doelman Hans Vonk, verdediger Julien Escudé, Nigel de Jong, Steven Pienaar en Nourdin Boukhari vertrokken naar elders. Van de bankzitters tijdens de wedstrijd maken drie spelers geen deel meer uit van de selectie: Tomás Galásek, Bogdan Lobont en Yannis Anastasiou zijn overgestapt naar andere clubs.