Menu
'Op naar ook een succesvol 2017'

'Op naar ook een succesvol 2017'

Matthijs de Ligt maakt een stormachtige ontwikkeling door. Na vervroegd te zijn doorgeschoven naar de senioren heeft de verdediger (17) inmiddels een vaste plek in de A-selectie. Een keer per maand deelt De Ligt zijn ervaringen in een blog op Ajax.nl.

Het zijn de laatste loodjes van 2016. Voor Ajax 1 staan er nog twee wedstrijden op de rol. Vervolgens is het winterstop. Ik moet zeggen dat ik het aan de ene kant wel jammer vind, omdat 2016 een prachtig jaar is geweest en ik in een lekkere flow zit. Aan de andere kant is het denk ik, voor iedereen wel lekker om straks even de koppies leeg te kunnen maken. Maar eerst nog twee wedstrijden volle bak en zorgen dat we het kalenderjaar goed afsluiten.

,,Natuurlijk speel ik het liefst in het eerste, dat is logisch. Maar als ik met O19 mee moet doen, zou ik dat niet erg vinden."

Ook de afgelopen maand is er weer veel gebeurd, iets waar ik met tevredenheid op terug kan kijken. Ik heb uit bij Heerenveen mijn competitiedebuut gemaakt, twee volledige wedstrijden in de Europa League gespeeld en bovendien is mijn contract nog verlengd. Stuk voor stuk prachtige dingen.

Prachtig podium
Mijn contract is opengebroken tot 2019. Een mooie uiting van waardering en vertrouwen waar ik heel erg blij mee ben. We waren er redelijk snel uit. Ajax wilde me graag bij de club houden en voor mij geldt andersom hetzelfde. Ik hoop me de komende jaren te blijven ontwikkelen en uiteindelijk een vaste waarde in het eerste te worden. Ik focus me volledig op Ajax.

De Europese wedstrijden tegen Panathinaikos en Standard Luik waren voor mij een goed podium om te laten zien wat ik kan. Ik moet zeggen dat het zware potten waren, fysiek ook. De laatste vijf of tien minuten voelde ik dat de pijp leeg was. Juist daarom zijn het leerzame en belangrijke wedstrijden. Je krijgt hierdoor als jonge speler meer inhoud. Uiteindelijk heb ik het redelijk doorstaan, vind ik. Er waren wel wat momentjes die beter konden, maar daar moet je van leren.

📝 | 'We hebben hier hard voor gewerkt' ➡️ https://t.co/A2Vl434h15 #UEL #staaja pic.twitter.com/CDt1QdjddA

— AFC Ajax (@AFCAjax) 7 december 2016

Het is inmiddels ook duidelijk wie de volgende tegenstander van Ajax wordt in de Europa League: Legia Warschau. Eerlijk gezegd weet ik niet heel veel van ze. Ja, dat ze twee jaar geleden door Ajax zijn uitgeschakeld en in een Champions League-poule met Real, Dortmund en Sporting zaten. Ze kregen veel goals tegen, maar hebben er ook aardig wat gemaakt. Daar kun je dus niet zo veel over zeggen.

,,Zoals gezegd dus nog even vlammen tot de winterstop. Vervolgens ga ik met mijn familie in Frankrijk de feestdagen doorbrengen. Dat vind ik erg belangrijk."
,,Zoals gezegd dus nog even vlammen tot de winterstop. Vervolgens ga ik met mijn familie in Frankrijk de feestdagen doorbrengen. Dat vind ik erg belangrijk."

Ook de loting van O19 heb ik met interesse gevolgd. Een thuisduel tegen Juventus is een mooi affiche. Wellicht dat ik in die wedstrijd van de partij zal zijn. Ik vind dat je niets moet uitsluiten. Natuurlijk speel ik het liefst in het eerste, dat is logisch. Maar als ik met O19 mee moet doen, zou ik dat niet erg vinden. Maar voorlopig is het allemaal nog heel ver weg. We focussen ons op het heden en ik zie wel hoe de vlag er in februari bijhangt.

Zoals gezegd dus nog even vlammen tot de winterstop. Vervolgens ga ik met mijn familie in Frankrijk de feestdagen doorbrengen. Dat vind ik erg belangrijk. Mijn familie gaat skiën en ik ga voor de gezelligheid mee. Ik kan het zelf ook wel aardig hoor, maar ik vind het eerlijk gezegd niet super leuk. Daarbij is het ook gevaarlijk en wil ik niets riskeren. Geen probleem hoor, er zijn genoeg andere mensen daar, dus ik ga me zeker vermaken. Oud en Nieuw brengen we vervolgens wel in Nederland door. Het belooft een mooi uiteinde te worden. Op naar ook een succesvol 2017!