Menu
Op naar volgend topduel

Op naar volgend topduel

Ajax had vrijdag geen tijd om stil te staan bij het bereiken van de bekerfinale. Want nu die eindstrijd door de 0-1-zege op AZ een feit is, wordt de blik direct weer op de Eredivisie gericht.

Want de grootste belangen liggen toch echt in de nationale competitie, die zijn ontknoping nadert. Zondagmiddag komt in die dertigste speelronde concurrent FC Twente naar de ArenA, dus had de training van vrijdag voor vele Ajacieden niet slechts het karakter van een uitloopsessie.

Want Frank de Boer zal misschien wel enkele wijzigingen doorvoeren in zijn basiself. En degenen die donderdag niet speelden, deden op de training van vrijdag hun stinkende best om zondag wel bij de starters te horen. Zo had Niklas Moisander in de halve finale tegen AZ last gekregen van een binnenband en zijn meespelen is zondag twijfelachtig: ,,Ik schat de kans op fifty-fifty ", zei de trainer zelf vrijdagochtend op de persconferentie.

Maar de lachende gezichten waren evengoed op de Toekomst te zien, want de zege op AZ was natuurlijk voor het gevoel richting de topper tegen FC Twente een zeer welkome.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer nam tijdens de training de tijd voor een gesprek met Kolbeinn. Frank de Boer nam tijdens de training de tijd voor een gesprek met Kolbeinn.
Keepers Mickey van der Hart en Jasper Cillessen waren trots op de prestatie van Kenneth Vermeer. Keepers Mickey van der Hart en Jasper Cillessen waren trots op de prestatie van Kenneth Vermeer.
Bergkamp geeft Sigthórsson een aai over de bol. Bergkamp geeft Sigthórsson een aai over de bol.
Jaap Stam geeft Bojan een extra stevige handdruk. Jaap Stam geeft Bojan een extra stevige handdruk.