Menu
'Op reis met rotgevoel'

'Op reis met rotgevoel'

De invalshoeken die de journalisten in de maandagedities van hun krant kozen, waren divers na de wedstrijd Ajax - FC Utrecht. Het vroege aavangstijdstip, de Champions League en de wisselvalligheid van de Ajacieden passeerden allemaal de revue. Een greep uit de wedstrijdverslagen vind je hier.

‘Molensteen om nek van Ajax’ kopt het AD boven het verhaal over Ajax - FC Utrecht. ,,Steeds nadrukkelijker hangt de Champions League als een molensteen om de nek van Ajax. Telkens lopen de Amsterdammers in de competitie averij op na een midweekse inspanning op het hoogste Europese podium. Vorig jaar gebeurde het viermaal en ook dit seizoen is het raak. Na ADO Den Haag (1-1) volgde gisteren de tweede schadepost tegen FC Utrecht: 1-1. ,,Als je moe bent, verlies je concentratie”, aldus Christian Eriksen, het symbool van de wisselvalligheid."

‘Dubbel lastig voor Ajax’, weet het Noordhollands Dagblad , onderdeel van de GPD-bladen waartoe ook Het Parool behoort. ,,Vanaf het begin van het seizoen 2010-2011 presteert Ajax aantoonbaar slechter naarmate de wedstrijden vroeger beginnen. Op woensdag- en vrijdagavonden wordt geen punt gemorst, op zaterdagavonden en zondagmiddag vanaf half drie is het puntengemiddelde ongeveer even hoog (2,33 om 2,26), maar aan duels die zondag om half één beginnen, houdt Ajax gemiddeld iets meer dan een punt over," rekende de journalist zijn lezers voor.

De journalist van de Volkskrant weet het even niet meer met de club die hij volgt. ‘Niet te peilen, dat is Ajax dit seizoen’, vindt hij. ,,Acht dagen, drie thuiswedstrijden, zeer wisselende resultaten, sterk variërende emoties. De week die voor Ajax begon met een daadkrachtig optreden in de topper tegen FC Twente (1-0 winst), werd vier dagen later gevolgd door een afstraffing van Real Madrid in de Champions League (1-4) om zondag te eindigen met een teleurstellend gelijkspel tegen FC Utrecht (1-1).” … ,,Ach Ajax, wankelmoedig Ajax. De waarheid is dat de ploeg niet of nauwelijks te peilen is.”

‘Op reis met rotgevoel’, kopt De Telegraaf waarbij een foto van een vertwijfelde Christian Eriksen de woorden versterkt. ,,Uiterlijk bleef de 112-voudig international onbewogen, maar van binnen moet hij stevig hebben gebaald. De boodschap die hij zijn spelers voor het duel met de Utrechters meegaf, was de nare smaak van Real Madrid weg te spoelen, voordat zij over Europa zouden uitwaaieren. Met acht van de elf basisspelers als (jeugd) internatinoal wilde De Boer ten koste van alles voorkomen dat de zeperd tegen Real Madrid en een misstap tegen de Utrechters minimaal nog dertien dagen zou dooretteren. Door de interlandperiode staat de volgende wedstrijd (Heracles Almelo uit) pas op 20 oktober op het programma."


Tekst en foto: Ajax.nl