Menu

Op scherp

De zon schijnt op het versgemaaide gras van de ArenA. De Ajacieden werken voor de afwisseling hun vrijdagtraining in het stadion af in plaats van op het trainingsveld. Tatjana Simic, 'meisje Kees Flodder', staat langs de lijn voor een fotosessie.

Westerhof wil scherp trainen. Dus de oranje hesjes hebben eens niet de betekenis van een basisplaats. Want de aanval die zondag in het veld komt, speelt in het oranje, de verdedigers in het wit.

Dus Laudrup treft Vierklau, Arveladze Chivu en Gronkjaer ziet Winter keer op keer zijn weg blokkeren. Erg verwonderlijk dat de withemden het 'potje' winnen, is het niet. Hose doet in de aanval van wit goede zaken door Bogdan Lobont te passeren. De spits geeft aan Hans Westerhof zijn visitekaartje af.

Langs het veld ligt Ole Tobiasen languit in het gras in het zonnetje. Dinsdag keerde hij terug uit Denemarken waar hij werd geopereerd. Op zijn knie zit nog een kleine witte pleister als overblijfsel van de ingreep. Af en toe heft hij zijn linkerbeen -om zijn enkel zit een gewichtje- voorzichtig zijwaarts omhoog om zijn beenspieren te oefenen.

De spelers zijn fanatiek, terwijl de sfeer ontspannen is. Na de training komen de strafschoppen weer aan bod. Net als donderdag. Grim zit er keer op keer dichtbij, maar ranselt er niets uit. Ook de bal van Tim de Cler blijft buiten bereik van de doelman. Helaas voor De Cler zit de paal in de weg.

Dat betekent sprinten, als straf. Kon dat donderdag nog in een groepje met gemiste strafschopnemers, vrijdag moest De Cler het in zijn eentje klaren. Ferdi Vierklau staat hem bij en coacht zijn collega-verdediger. Hij heeft, zo te horen, iets te lang onder coaching van Bobby Haarms gestaan. 'Tsjak, Tsjak, Tsjak'', klinkt het aanmoedigend op z'n Bobs.

Ondertussen is Richard Witschge bezig zijn American Footballspel onder de knie te krijgen. De middenvelder oefent op plaatsing op een alternatieve manier. Omdat de Admirals dit weekend spelen, staan de palen al opgesteld. Witschge legt neer, loopt aan, schiet en herhaalt het een keer of acht. Dan ziet hij de dop die normaal gesproken als afscheiding bij een oefening wordt gebruikt. Die fungeert prima als pin om de bal iets hoger te leggen.

En jawel. Het lukt. Silvio Dilliberto mag voor zijn plek als kicker van de Amsterdamse American football club gaan vrezen. En Harald Wapenaar, keeper van Utrecht, moet zondag eveneens beducht zijn. (Hoewel, liever niet natuurlijk)