Menu
Op team Eriksen staat geen maat

Op team Eriksen staat geen maat

Op het trainingsveld van Ajax waren donderdagochtend veertien Ajacieden te tellen. Geen van de basisspelers van de woensdag gewonnen bekerwedstrijd tegen ONS Sneek (0-2) was van de partij, maar Christian Eriksen en Ryan Babel - beiden invaller tegen Sneek - stonden er wel.

Ajax trainde donderdagochtend een uur later dan gebruikelijk vanwege de late bekerwedstrijd tegen ONS Sneek van woensdagavond. Trainer Frank de Boer gunde veel basisspelers rust, waardoor hij deze training zijn 'gebruikelijke basis' tot zijn beschikking had. En dus kon hij meer doen dan normaal gesproken na een wedstrijddag, want de basisspelers van woensdag waren vooral binnen aan de slag.

Vanaf 11:30 uur richtten veertien Ajacieden, onder wie de doelmannen Kenneth Vermeer en Mickey van der Hart hun vizier op Vitesse. Van deze groep waren alleen de invallers Christian Eriksen en Ryan Babel woensdag een deel van de tweede helft in actie gekomen. De overige spelers op het trainingsveld waren vooral de gebruikelijke basisspelers aangevuld met Lorenzo Ebecilio, Lucas Andersen en Ilan Boccara. Zij konden zich zonder de ballast van de bekerwedstrijd richten op het duel met het hooggeklasseerde Vitesse, zaterdagavond in de Amsterdam ArenA.

Niklas Moisander was de enige Ajacied die zaterdag sowieso niet in actie kan komen tegen Vitesse. Hij is, evenals Eyong Enoh, geschorst voor die wedstrijd. De Boer zal de verdedigende kwaliteiten en lengte van de Fin bij de corners zeker missen. Moisander liet tijdens de training echter ook zien over een prachtige techniek te beschikken toen hij voor de mooiste goal van de middag zorgde. Met een puntgave lob - check die goal later op Ajax TV - verschalkte hij Vermeer. De doelman beleefde met zijn teamgenoten sowieso een partij 7-tegen-7 om snel te vergeten. Het jonge team, bestaande uit Van der Hart, Andersen, Boccara, Ebecilio, Eriksen, Moisander en Van Rhijn, overrompelde de tegenpartij - Vermeer, Sana, De Jong, Poulsen, Alderweireld, Blind en Babel - volledig en won met afgetekende cijfers.

De Ajacieden kunnen de oefenstof van deze week zaterdagavond in praktijk brengen tegen Vitesse. De wedstrijd in de Amsterdam ArenA begint zaterdag om 18:45 uur. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Kaartverkoop Ajax - Vitesse

Bekijk de goal van Niklas Moisander op Ajax TV

Lucas Andersen zoekt de combinatie met Christian Poulsen. Lucas Andersen zoekt de combinatie met Christian Poulsen.
De Deense scout John Steen Olsen nam kort een kijkje bij de training. De Deense scout John Steen Olsen nam kort een kijkje bij de training.
Frank de Boer laat in woord en gebaar weten hoe hij het wil zien. Frank de Boer laat in woord en gebaar weten hoe hij het wil zien.