Menu
Op valreep geen bekerstunt voor A2

Op valreep geen bekerstunt voor A2

Ajax A2 was vrijdagavond heel dicht bij een daverende bekerstunt. In de kwartfinales van het bekertoernooi voor A-junioren slaagden de sterk spelende talenten van trainer Gery Vink er bijna in om PSV A1 uit te schakelen. Na een prima wedstrijd, die na de reguliere speeltijd eindigde in 2-2, moesten penalty's de beslissing brengen op de Toekomst. PSV A1 won de strafschoppenreeks met minimaal verschil: 5-4.

De Amsterdammers openden het eerste halfuur direct sterk. PSV A1, een voorname titelkandidaat in de Eredivisie voor A-junioren, kwam die periode zelfs nauwelijks over de middenlijn. De A2 komt uit in de eerste divisie. Een defensief foutje van de thuisploeg leverde de Ajacieden - de sterke openingsfase ten spijt - toch een tegentreffer op. Fabian Serrarens trok de stand gelijk: 1-1. Jody Lukoki bracht de A2 aan de leiding. Ondanks het sterke spel van de Ajacieden maakte PSV toch nog gelijk. In de noodzakelijke strafschoppenserie was de Eindhovense ploeg van trainer Ernest Faber nét iets scherper: 5-4. Ondanks de uitschakeling overheerste vooral tevredenheid over het prima spel bij Ajax-trainer Gery Vink. ,,We hebben heel goed gespeeld tegen een topploeg uit de Eredivisie.''

Zaterdag slaagde de A1 er wel in om de halve finales te bereiken van het bekertoernooi. De Ajacieden rekenden op de Toekomst af met FC Den Bosch A1: 3-1.