Menu
Op zoek naar Ajax-kunst

Op zoek naar Ajax-kunst

Voor deze nieuwe rubriek is de redactie op zoek naar zelfgemaakte Ajax-kunst. Heb je bijvoorbeeld ooit een Ajax-kussen geborduurd, het logo op je garage geschilderd of een tekening van Dennis Bergkamp gemaakt, stuur hiervan dan een digitale foto op naar web@ajax.nl. Vermeld daarbij ook je naam en telefoonnummer, zodat wij je kunnen terugbellen voor een korte toelichting.

Soms maakt de liefde voor Ajax een flinke dosis creativiteit los. De originele teksten op spandoeken, of gedichten in een perskamer zijn daarvan een goed voorbeeld. Deze zomer probeert Ajax deze ‘kunst’ te achterhalen. In aflevering 2 de zeventienjarige Kelly Moerman.

“Ja, het lijkt groot hè, net een echt spandoek. Maar het is gewoon een t-shirt. Ik ben er een hele middag mee bezig geweest. Van een website heb ik een foto van Jaap gehaald en daarna heb ik de belangrijkste lijnen op zijn gezicht op een overtrekpapiertje gezet. Dat papiertje heb ik vervolgens op het t-shirt gelegd en met een dikke merkstift wéér overgetrokken, zodat het er doorheen drukte. Zelf heb ik trouwens de rimpeltjes en schaduwen bedacht. Het logo heb ik overgetrokken van een Ajax-cd.
Jaap vond de tekening mooi en erg op hem lijken, zei hij. Ik heb het t-shirt vorige maand meegenomen naar de training, zodat hij zijn handtekening erop kon zetten. Nu is het shirt compleet.
Ik heb trouwens nog meer van deze t-shirts gemaakt, van Perez, Sneijder en Gabri. Volgend seizoen wil ik samen met een vriendin een groot spandoek gaan maken, met een tekening van een paar spelers en een tekst erop. Maar die ga ik niet helemaal inkleuren met een stift hoor. Nee, dat doe ik dan zeker met rode verf, want dat duurt tenminste niet zo lang.”

Ook een fraai staaltje huisvlijt in bezit wat je graag eens wilt laten zien? Stuur een (digitale) foto en je naam en telefoonnummer naar: web@ajax.nl.