Menu
Op zoek naar Ajax-kunst (11)

Op zoek naar Ajax-kunst (11)

Voor deze rubriek is de redactie op zoek naar zelfgemaakte Ajax-kunst. Heb je bijvoorbeeld ooit een een poppetje van Ryan Babel gekleid of een tekening van Dennis Bergkamp gemaakt, stuur hiervan dan een digitale foto op naar web@ajax.nl.

Chantal in de Ajax-heg.

Soms maakt de liefde voor Ajax een flinke dosis creativiteit los. De originele teksten op spandoeken, of gedichten in een perskamer zijn daarvan een goed voorbeeld. Deze zomer probeert Ajax die ‘kunst’ te achterhalen. Dit keer Bart van Gerwen (57).

,,Dit is Chantal, mijn petekind. Ik heb haar gefotografeerd bij de trots van mijn tuin: mijn Ajax-heg. Mijn leven lang ben ik al fan van Ajax, en daarmee ben ik een van de weinigen in mijn dorp. Ik woon namelijk in Veldhoven, onder de rook van Eindhoven. Je begrijpt dat ik mijn heggetje in de achtertuin heb geplant, want of-ie aan de voorkant zou blijven staan…..ik weet het niet.

Hij staat er nu zo’n zes jaar, toen ik mijn tuin ging herinrichten heb ik er drie vierkante meter voor gereserveerd. Per letter zitten er zo’n vijftien tot twintig buxusplantjes in. Toen ik ze plantte waren ze rond de twintig centimeter groot, nu zijn ze tegen de vijftig centimeter. Veel onderhoud hebben ze niet nodig: ik snoei ze ieder jaar twee keer, en op die manier blijven de letters goed zichtbaar vanuit de woonkamer.

Dat laatste vind ik belangrijk, daarom snoei ik de letters aan de voorkant ook korter dan aan de achterkant. Ik heb namelijk een heel grote familie die hier altijd veel langskomt. Echt Brabants hè. Het zijn ook bijna allemaal PSV’ers, en die wil ik graag een beetje stangen natuurlijk. Ik probeer ze er ook allemaal van te overtuigen dat Ajax veel meer klasse en uitstraling heeft, maar om eerlijk te zijn heb ik daarin weinig succes. Gelukkig heb ik Chantal wel het licht kunnen laten zien: als peetoom moet je je petekind toch een beetje opvoeden hè.”

Ook een fraai staaltje huisvlijt in bezit wat je graag eens wilt laten zien? Stuur een (digitale) foto en je naam en telefoonnummer naar: web@ajax.nl.