Menu
Op zoek naar Ajax-kunst (12)

Op zoek naar Ajax-kunst (12)

Voor deze rubriek is de redactie op zoek naar zelfgemaakte Ajax-kunst. Heb je bijvoorbeeld ooit een poppetje van Ryan Babel gekleid of een tekening van Dennis Bergkamp gemaakt, stuur hiervan dan een digitale foto op naar web@ajax.nl.

Het Ajax-doolhof in het maïsveld vanuit de lucht. Het Ajax-doolhof in het maïsveld vanuit de lucht.

Soms maakt de liefde voor Ajax een flinke dosis creativiteit los. De originele teksten op spandoeken, of gedichten in een perskamer zijn daarvan een goed voorbeeld. Deze zomer probeert Ajax die ‘kunst’ te achterhalen. Dit keer Marita Goudriaan, die samen met haar man Hans voor wel een heel spectaculair stukje Ajax-kunst heeft gezorgd.

,,Al vier jaar maken we in het maïsveld naast onze rozenkwekerij een doolhof, dat we open stellen voor publiek. Iedere keer bedenken we iets anders, en dit jaar wilde mijn man het Ajax-logo. Hij heeft het idee overgenomen uit Amerika, waar boeren het logo van een honkbalclub in hun maïs hadden aangebracht.

We hebben bij Ajax toestemming gevraagd om het logo te gebruiken en gelukkig was dat geen enkel probleem. Waarom we gekozen hebben voor het logo van Ajax? Dat is heel makkelijk. Mijn man en dochter zijn grote fans van de club. Een ander logo was geen optie voor die twee.

Het maïsveld ligt naast de rozenkwekerij van de familie Goudriaan. Het maïsveld ligt naast de rozenkwekerij van de familie Goudriaan.

,,Het doolhof aanbrengen in het maïs was niet zo heel moeilijk. Eerst hebben we het hele veld ingezaaid. Toen het maïs ongeveer tien centimeter hoog was, hebben we aan de hand van een tekening het Ajax-logo erin geschoffeld. Daarna was het gewoon wachten tot het maïs hoog genoeg was.

Afgelopen weekeinde zijn we open gegaan voor publiek. Bezoekers krijgen een kaart mee en moeten in het doolhof acht stempelplaatsen zien te vinden. Is dat gelukt dan ontvangen ze een officieel Ajax-maïsdoolhofdiploma. De reacties van de mensen zijn ontzettend leuk en dankzij alle aandacht van de media komen er ook meer bezoekers dan andere jaren.”

Klik hier voor meer informatie over het Ajax-maïsdoolhof>>