Menu
Op zoek naar Ajax-kunst (13)

Op zoek naar Ajax-kunst (13)

Voor deze rubriek is de redactie op zoek naar zelfgemaakte Ajax-kunst. Heb je bijvoorbeeld ooit een poppetje van Ryan Babel gekleid of een tekening van Dennis Bergkamp gemaakt, stuur hiervan dan een digitale foto op naar web@ajax.nl.

Van links naar rechts Richard, Mark en Toon. Van links naar rechts Richard, Mark en Toon.

Soms maakt de liefde voor Ajax een flinke dosis creativiteit los. De originele teksten op spandoeken, of gedichten in een perskamer zijn daarvan een goed voorbeeld. Deze zomer probeert Ajax die ‘kunst’ te achterhalen. Dit keer Mark van Orsouw (38).

,,Dit zijn Richard, zijn vader Toon en ik in mijn tuin. Alledrie zijn we al jaren samen bij elke thuiswedstrijd, maar tijdens de uitwedstrijden hebben we dus een dagje vrij. Over dit logo hebben we drie volledige weekeinden gedaan. Ik ben schilder van beroep, en Richard en Toon zijn stratenmaker. Toch was het voor hen ook een geweldige uitdaging.

Eerst heeft een andere vriend het logo op zijn computer voor me gemaakt. Toen ik die zestien vellen papier aan elkaar had geplakt, zijn we de stenen erop gaan leggen. Het zijn copelstones, dat zijn steentjes van tien bij tien centimeter. Richard en Toon hebben de steentjes gelegd, ik heb alles gesneden. Wat een werk! Dat gaat met een snijmachine die op water werkt. Maar als je nagaat dat de randen maar stukjes zijn van tien bij één centimeter, en dat de stukjes in het paardje in de hoed zelfs maar één bij één zijn, zul je begrijpen dat mijn vingers na een dag al helemaal open lagen.

Maar goed. Het ligt er nu zo’n twee jaar en het ziet er nog steeds prachtig uit. Als ik ’s ochtends de rolluiken open doe, kijk ik er altijd als eerste naar. Ik zeg wel eens tegen mijn vriendin dat ik misschien best eens een ander huis wil kopen, maar dat we deze tuin dan houden.”

Ook een fraai staaltje huisvlijt in bezit wat je graag eens wilt laten zien? Stuur een (digitale) foto en je naam en telefoonnummer naar: web@ajax.nl.