Menu
Op zoek naar Ajax-kunst (5)

Op zoek naar Ajax-kunst (5)

Voor deze nieuwe rubriek is de redactie op zoek naar zelfgemaakte Ajax-kunst. Heb je bijvoorbeeld ooit een Ajax-kussen geborduurd, het logo op je garage geschilderd of een tekening van Dennis Bergkamp gemaakt, stuur hiervan dan een digitale foto op naar web@ajax.nl.

Soms maakt de liefde voor Ajax een flinke dosis creativiteit los. De originele teksten op spandoeken, of gedichten in een perskamer zijn daarvan een goed voorbeeld. Deze zomer probeert Ajax deze ‘kunst’ te achterhalen. In deze aflevering Chris Bakker (19).

”Dit spandoek heb ik ergens in 2005 gemaakt, toen Michels net overleden was en er stemmen opgingen om de ArenA zijn naam te geven. Om eerlijk te zijn heb ik zelf helemaal niet zoveel met Rinus Michels - ik vind dit gewoon een mooie tekening. Het ontwerp is van een jongen die net als ik ook altijd op vak 410 staat. Ik kwam met hem in contact via ons forum op internet, waar we ook ideeën voor spandoeken uitwisselen. Toen ik zijn ontwerp had, heb ik een beamer geleend en de tekening uitvergroot en ingekleurd. Ik bent er zo’n twee dagen mee bezig geweest.
Ik heb ook spandoeken gemaakt van Litmanen en Sneijder; ik vind het simpelweg leuk om zo’n doek te maken. Gewoon lekker knutselen met een paar vrienden en wat biertjes erbij. Deze zomer gaan we dat weer doen, maar ik weet nog niet wat ik erop ga zetten. Dít spandoek heb ik tot nu toe één keer meegenomen naar een wedstrijd, dat was uit bij Roda JC. Voor de rest neem ik liever wat kleinere doeken mee. Dat van Michels is een doek van één bij anderhalve meter dat je omhoog moet houden met twee stokken die er aan weerszijde in passen. Omdat we voorafgaande aan een wedstrijd vaak nog even de stad ingaan, zijn die stokken dan een beetje onhandig. Maar wat ik al zei: het ging me vooral om het maken ervan.”

Ook een fraai staaltje huisvlijt in bezit wat je graag eens wilt laten zien? Stuur een (digitale) foto en je naam en telefoonnummer naar: web@ajax.nl.