Menu
Op zoek naar Ajax-kunst (6)

Op zoek naar Ajax-kunst (6)

Voor deze rubriek is de redactie op zoek naar zelfgemaakte Ajax-kunst. Heb je bijvoorbeeld ooit een Ajax-kussen geborduurd, het logo op je garage geschilderd of een tekening van Dennis Bergkamp gemaakt, stuur hiervan dan een digitale foto op naar web@ajax.nl.

´Hatem Trabelsi´ ´Hatem Trabelsi´

Soms maakt de liefde voor Ajax een flinke dosis creativiteit los. De originele teksten op spandoeken, of gedichten in een perskamer zijn daarvan een goed voorbeeld. Deze zomer probeert Ajax die ‘kunst’ te achterhalen. Dit keer Hans van Tamelen (42).

,,Dit is een schilderij van Hatem Trabelsi dat ik een jaar of zes geleden heb gemaakt. Ik zat toen nog bij de kunstkring in Amersfoort, waar we elke week bijeenkwamen om naar elkaars kunst te kijken en om daarover te praten onder begeleiding van een professionele kunstenaar.

Over dit schilderij heb ik zo’n vier avonden gedaan. Het is gemaakt van acrylverf en het staat op A3-papier. Ik koos voor Trabelsi omdat ik hem een erg goede verdediger vond. Ook kun je bij een donkere speler mooiere lichteffecten creëren op het lichaam. Zie je die stralenkrans op de achtergrond? Die heb ik gemaakt omdat ze dat bij heiligen vroeger ook deden. En een voetballer is toch een soort heilige, ze worden in ieder geval vereerd. Voor de achtergrondkleuren heb ik gekozen voor groen en geel, omdat dat fraai contrasteert met het rood en wit en de donkere huid van Trabelsi.

Ik ben erg tevreden over het schilderij. Als je goed kijkt zie je ook hoe zeer het op hem lijkt. Ook de professional van de kunstkring vond het overigens goed: ik hoefde maar een paar dingetjes aan te passen. Ik heb trouwens vaker schilderijen van voetballers gemaakt en daarvan foto’s opgestuurd aan tijdschriften en de KNVB. Helaas zijn ze nooit tot plaatsing overgegaan. Ik ben daarom trots dat ik mijn kunst op deze website mag laten zien.”

Ook een fraai staaltje huisvlijt in bezit wat je graag eens wilt laten zien? Stuur een (digitale) foto en je naam en telefoonnummer naar: web@ajax.nl.