Menu
Op zoek naar Ajax-kunst (8)

Op zoek naar Ajax-kunst (8)

Voor deze nieuwe rubriek is de redactie op zoek naar zelfgemaakte Ajax-kunst. Heb je bijvoorbeeld een Ajax-kussen geborduurd of een poppetje van Ryan Babel gekleid, stuur hiervan dan een digitale foto op naar web@ajax.nl.

Soms maakt de liefde voor Ajax een flinke dosis creativiteit los. De originele teksten op spandoeken, of gedichten in een perskamer zijn daarvan een goed voorbeeld. Deze zomer probeert Ajax die ‘kunst’ te achterhalen. Dit keer Nicolette Gerritse (38).

,,Deze tekening heb ik voor mijn zoontje van negen gemaakt. Hij is een enorme fan van Klaas Jan Huntelaar en wilde een tekening van hem maken. Hij had alleen geen voorbeeld, en daarom heb ik dat voor hem gemaakt - ik maak graag portrettekeningen.
Ík kon trouwens ook nergens een goed voorbeeld vinden; ik vond wel een mooie foto van hem, maar niet in Ajax-kleding. Daarom heb ik er het lichaam van een andere Ajax-voetballer onder gezet. Nee, ik weet niet van welke speler. Mijn zoontje is de échte fan hier in huis. Ik weet alleen dat Huntelaar een goede spits is.
De tekening was in een middag klaar. Ik heb mijn schildersezel naast het beeldscherm gezet waarop de foto van Huntelaar stond. De sjaal heb ik er zelf bij bedacht. Ik heb dus niets overgetrokken, maar alles uit de losse pols getekend.
Huntelaar heeft een prettig hoofd om te tekenen. Hij heeft een zelfverzekerde uitstraling, en in combinatie met de stand van zijn ogen en dat piekhaar heb je daarmee een aantal belangrijke elementen in handen. Voor een portrettekenaar is het altijd prettig als een gezicht duidelijke kenmerken heeft.
Mijn zoon heeft inmiddels zijn eigen tekening gemaakt. Of die net zo op Huntelaar lijkt als die van mij? Laten we zeggen dan het een leuke tekening is geworden.”

Ook een fraai staaltje huisvlijt in bezit wat je graag eens wilt laten zien? Stuur een (digitale) foto en je naam en telefoonnummer naar: web@ajax.nl.