Menu
Op zoek naar Ajax-kunst (9)

Op zoek naar Ajax-kunst (9)

Voor deze rubriek is de redactie op zoek naar zelfgemaakte Ajax-kunst. Heb je bijvoorbeeld ooit een Ajax-kussen geborduurd, een poppetje van Babel gekleid of een tekening van Bergkamp gemaakt, stuur hiervan dan een digitale foto op naar web@ajax.nl.

Soms maakt de liefde voor Ajax een flinke dosis creativiteit los. De originele teksten op spandoeken, of gedichten in een perskamer zijn daarvan een goed voorbeeld. Deze zomer probeert Ajax die ‘kunst’ te achterhalen. Dit keer Floor Salden(16).

,,Dit is een linoleum-afdruk van Tomás Galásek. Ik heb ‘m een jaar of twee geleden gemaakt, toen ik nog in Gymnasium 2 zat. Van het Ajax-internet heb ik een foto van hem uitgezocht en die heb ik op een half A4’tje overgetrokken. Daarna heb ik die uitgesneden op linoleum. Die snedes heb ik gevuld met verf, en daarop het ik het papier gelegd. Dan moet er ten slotte voor zorgen dat je het papier rustig op het papier drukt en er niet teveel verf in de snedes zit.

In totaal heb ik een stuk of dertig afdrukken gemaakt, maar de meeste zijn mislukt. De mooiste, dat was een rode, heb ik ingeleverd bij de docente. Helaas is ze hem kwijtgeraakt, maar de voldoende had ik toen gelukkig al gehad.
De een-na-mooiste, de blauwe, heb ik aan mijn broer gegeven toen hij was geslaagd voor zijn eindexamen. Mijn broer was namelijk een grote fan van Galásek, en daardoor ben ik het ook geworden. Wat ik mooi vond aan Galásek was dat hij altijd zo rustig bleef.

Ik vind dat de afdruk bijzonder goed op de foto lijkt. Omdat ik handvaardigheid leuk vind én ik inmiddels een grote Ajax-fan ben, heb ik ook eens het hoofd van Sneijder gekleid. Maar dat is minder goed gegaan.”

Ook een fraai staaltje huisvlijt in bezit wat je graag eens wilt laten zien? Stuur een (digitale) foto en je naam en telefoonnummer naar: web@ajax.nl.