Menu
Op zoek naar Ajax-kunst

Op zoek naar Ajax-kunst

Voor deze rubriek is de redactie altijd op zoek naar zelfgemaakte Ajax-kunst. Heb je bijvoorbeeld ooit een Ajax-kussen geborduurd of een tekening van Dennis Bergkamp gemaakt, stuur hiervan dan een digitale foto op naar web@ajax.nl.

'Hedwiges Maduro' 'Hedwiges Maduro'

Soms maakt de liefde voor Ajax een flinke dosis creativiteit los. De originele teksten op spandoeken, of gedichten in een perskamer zijn daarvan een goed voorbeeld. Dit seizoen probeert Ajax die โ€˜kunstโ€™ te achterhalen. Dit keer Marjanne Knoop (18).

,,Deze tekening van Maduro heb ik vorig jaar gemaakt, samen met tekeningen van Sneijder, Nigel de Jong, Heitinga en Davids. Ja, dat zijn bijna allemaal middenvelders, maar dat is toeval. Ik denk dat ik over Maduro een dag heb gedaan.
Ik vind dat hij een leuk hoofd heeft. In een tijdschrift zag ik een fotootje van hem staan, en dat heb ik nagetekend en daarna ingekleurd met potlood. Ik ben er tevreden over, deze tekening heb ik op mijn kamer opgehangen.

Het tekenen van Ajacieden is een hobby van me. Ik houd van voetbal en van Ajax. Ik kom er alleen niet zo vaak, want de afstand naar mijn woonplaats Waardenburg is best groot. Daarom houd ik het bij het Amsterdam Tournament: daar ga ik elk jaar trouw naartoe. En dan hoef ik zelf nog niet te voetballen, want dat doe ik ook graag, bij WNC. Ik sta trouwens zelf ook op het middenveld, maar ook dat is toeval.โ€

Ook een fraai staaltje huisvlijt in bezit wat je graag eens wilt laten zien? Stuur een (digitale) foto en je naam en telefoonnummer naar: web@ajax.nl.