Menu
Op zoek naar de middenman

Op zoek naar de middenman

De openbare training van Ajax trok donderdagochtend aardig wat bekijks. Veel supporters hadden de kans benut om de voorbereidingen op het duel met sc Heerenveen van dichtbij mee te maken. Ze zagen vrijwel alle Ajacieden in actie. Ook Maarten Stekelenburg, die voor het eerst zonder gips trainde.

Een bezoek aan de openbare training is altijd de moeite waard. Het geeft supporters eens per week de gelegenheid om er met hun neus bovenop te staan. Bijna letterlijk, want dichterbij kom je haast niet.

Zeker als de Ajacieden een oefening recht voor de fans afwerken, staan de supporters pole position. Zo ook donderdagochtend. Een aantal varianten op de rondo leveren mooie acties op. De reacties van de spelers en aanwijzingen van de trainers zijn zowel goed zichtbaar als hoorbaar. Vooral de term ‘middenman’ blijft hangen. ,,Zoek de middenman!”, klinkt het geregeld uit de mond van assistent-trainer Hennie Spijkerman. Met hoge snelheid wordt de bal in één of twee keer raken rondgespeeld, steeds met de man in het midden als tussenstation. Hoe langer de reeks duurt, des te enthousiaster de Ajacieden worden. Hier komt veel op techniek en inzicht aan. Tot genoegen van de spelers en staf wordt de middenman telkens weer gevonden. De oefening zit er goed in.

Op weg naar de finale van het seizoen kan Frank de Boer over een vrijwel volledig fitte groep beschikken. Op de langdurig uitgeschakelde Stekelenburg (duim) en Bruno Silva (schouder) na, kan De Boer zondag alleen geen beroep door Rasmus Lindgren (knie). De Zweed draaide donderdag weer een individueel programma met de fysiotherapeut af. Ook Stekelenburg liet zich buiten zien. Voor het eerst trainde de doelman zonder gips. Een nieuwe stap in het herstel van de keeper voor wie de finale van het seizoen helaas te vroeg komt, zoals De Boer eerder al aangaf.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Maarten Stekelenburg trainde voor het eerst weer zonder gips. Maarten Stekelenburg trainde voor het eerst weer zonder gips.
Vrijdag wordt het adidas miCoach Performance Centre officieel geopend. Vrijdag wordt het adidas miCoach Performance Centre officieel geopend.
Lorenzo Ebecilio zat tijdens de training bij 'team geel'. Lorenzo Ebecilio zat tijdens de training bij 'team geel'.
Daley Blind en Mounir El Hamdaoui strijden om de bal. Daley Blind en Mounir El Hamdaoui strijden om de bal.